Dev WaveNET Elektrik Projesi!

Dev WaveNET Elektrik Projesi

Denizde oluşan dalgalardan gelen enerjiyi elektrik enerjisine çevirmeyi planlayan WaveNET dev projeyi hayata geçirmek istiyor.

Dalgaların yönü fark etmeksizin çalışabilecek olan sistemde ilk olarak dalga enerjisi mekanik enerjiye çevrilecek ve sonrasında mekanik enerji hidroliğe dönüştürülüyor.

Dev WaveNET Elektrik Projesi!

Deniz dalgalarından gelen enerjiyi, elektrik enerjisine çevirerek elektrik üretmeyi planlayan WaveNET düşük bütçe ile elektrik üretmeyi amaçlıyor. Dalgaların yönü fark etmeksizin çalışabilecek olan sistem dalga enerjisini mekanik enerjiye çevirecek. Daha sonra ise mekanik enerjiyi hidroliğe dönüştürerek pompa sayesinde enerjiye dönüştürecek.

Deniz dubalarını andıran bir görüntüye sahip olan sistem büyük bir görüntü kirliliği yaratmadığı gibi turistik bölgelerde dahi kullanılabilecek bir görüntüye sahip. İhtiyaca göre farklı modüllere sahip olan sistem 7 kilowattan 750 kilowatta kadar enerji üretme kapasitesine sahip. Ancak şuan sadece 7 kilowattlık üretim yapan sistemin yapımı tamamlanmış durumda. Sistemin diğer modüllerinin yapımı ise devam ediyor. Projenin üreticisi Albatern tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki 10 yıl içerisinde 100 megawatt enerji üreten WaveNET’ler üretebilmek mümkün olacak.

Megawatta başına 160 – 235 dolar aralığında bir fiyatı bulunan sistem, yenilenebilen enerjiler arasında pahalı görünse bile sonraki yıllarda daha makul fiyatlara çekileceği düşünülüyor.

Star Citizen 63 Milyon Oldu!