Değiştirilen Galaxy Note 7 uçakta yandı!

ucakta yanan note 7 1

Geri çağırma işleminden sonra değiştirme programı kapsamında yenisiyle değiştirilen bir Samsung Galaxy Note 7 uçakta alev aldı. ABD’de gerçekleşen olayın detayları sizlerle.

Samsung Galaxy Note 7 skandalı tam düzeldi derken, akılalmaz bir kaza meydana geldi. Pil hücrelerindeki sorunlar nedeniyle 2 milyon Galaxy Note 7 geçtiğimiz ay geri çağrılmıştı. Cihazların büyük bir kısmı değiştirildi. Ancak sorun devam ediyor olabilir.

Bazı kullanıcılar değişimden gelen cihazların telefon araması başta olmak üzere belli başlı işlemleri yaparken çok ısındığına dair şikayetlerini dile getiriyordu. Telefonları çok ısındığı için ikinci kez cihaz değişimi isteyen kullanıcıların telefonları değiştirilmedi. Geçtiğimiz gün ise ABD’de akıllara soru işareti getiren bir kaza meydana geldi.

Gizmodo kaynaklı habere göre Southwest Havayolları’nın 994 numaralı uçuşu öncesi gerçekleşen bu olay, uçak henüz kalkmadan meydana geldi. Oluşan duman sebebiyle 75 yolcu ve uçuş görevlileri uçaktan tahliye edildi.

ucakta-yanan-note-7-2

Telefonun sahibi, cihazının 21 Eylül tarihinde AT&T operatörü aracılığı ile değişimden geldiğini söylüyor. Hatta cihazın değişimden geldiğini ispatlayan kutusunun fotoğrafı da mevcut. Kutunun üzerindeki siyah nokta, sadece değişim cihazlarında bulunuyor. Kutunun üzerinde seri numarası kontrol edildiğinde de cihazın yeni olduğu doğrulanıyor.

Uçakta yanan Galaxy Note 7 kazasında kimsenin yararlanmadığı belirtilmiş. Ancak söz konusu kaza, uçuş esnasında meydana gelseydi çok daha ciddi sonuçları olabilirdi. İlgili fotoğrafları haberimizde bulabilirsiniz.

ucakta-yanan-note-7-3

Google 4 Ekim’de neler duyurdu?