Darty Mağazaları Devredildi!

bimeks lage

Ünlü teknoloji mağazaları zinciri Bimeks, Darty mağazalarının devri için varlık devir anlaşmasına imza attı. Bir süre önce satış işlemlerinde anlaşmaya varılmış ve sonraki adımlar için hızlı bir şekilde işlemler yürütülmeye başlanmıştı.

bimeks-lage

İngiltere merkezli Kesa Turkey ile ön anlaşma imzalayan Bimeks, Darty markası altında faaliyet gösteren 28 mağazanın devrini alıyor. Bimeks 22 Ocak 2014 tarihinde resmi olarak anlaşmayı açıklamış bulunuyor.

Bimeks, KAP’a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) aşağıdaki açıklamayı gönderdi;

“18.12.2013 tarihli duyurumuz ile Şirketimizin, Darty markası ile faaliyet gösteren 28 mağazanın devralınması için İngiltere’de kurulu Kesa Turkey Ltd. ile münhasır ve bağlayıcı bir ön anlaşma imzaladığı kamuoyuna duyurulmuştu. Bu çerçevede taraflar 22 Ocak 2014 tarihinde varlık ve işyeri devri anlaşmasını imzalamışlardır. Anlaşma gereğince devir bedeli, mağazaların maddi duran varlıklarının ve envanterlerinin defter değeri esas alınarak belirlenecektir. Rekabet Kurumu’na yapılacak başvuru neticesinde, onay verilmesi durumunda devir alma işleminin Mart 2014 ayı sonuna kadar tamamlanabileceği düşünülmektedir”.