Dark Passage 1 Milyon Dolar Ödüllü Dünya Şampiyonası’nda!

14915754562 2840d5beab o

League of Legends Türkiye Şampiyonu Dark Passage, sadece 16 takımın katılacağı Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkını kazanarak Türkiye eSpor tarihinde bir ilke imza attı.

13-14 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen International Wildcard Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil eden Dark Passage.ByNoGame ekibi yüz binlerce seyirci önünde, Rusya ve Okyanusya temsilcisi rakiplerini yenerek, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve Kore’de yapılacak olan League of Legends Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazanarak Türkiye eSpor tarihinde bir ilke imza attı.

14729457980_c8ce44cde9_o

Okyanusya ve Rusya’nın yer aldığı grup elemelerinde, ilk günü üç galibiyet ve bir malubiyetle tamamlayarak finale kalan Dark Passage, ikinci gün finalde Okyanusya’nın Legacy eSports takımıyla karşılaştı. Rakibini 5 maç üzerinden 3-0 hezeyana uğratan Dark Passage.ByNoGame artık Dünya Şampiyonası grup elemeleri için Tayvan yolcusu.

Dark Passage takımı önce 2014 Türkiye Sezonu’nu şampiyonluk kupasıyla tamamladı ve ardından da Gamescom’da düzenlenen, yüz binlerce izleyicinin online olarak takip ettiği International Wildcard Turnuvası’nı kazandı. Türkiye temsilcisi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek grup elemelerinde dünyanın en iyi League of Legends takımlarına karşı oynayacak.

19 Ekim tarihinde Kore’nin Seul şehrinde gerçekleşecek olan Dünya Finali’nde; Kuzey Amerika, Avrupa, Kore, Çin, Güneydoğu Asya ve de Türkiye’nin dahil olduğu uluslararası grupların şampiyonları büyük kupa ve milyon dolarlık ödül için mücadele edecek. Tüm şampiyonanın toplam ödül havuzu ise 2 milyon doların üzerinde.

Minecraft’ın PlayStation 4 Versiyonu Neredeyse Hazır