CPA ile Nasıl Para Kazanırım?

CPA pazarlama

CPA, İngilizce Cost Per Action sözcüklerinin kısaltmasıdır. Bu sözcüklerin Türkçe karşılığı ise İşlem Başına Ücret.

CPA, Affiliate pazarlamanın bir dalıdır. Affiliate pazarlama sistemi içerisindeki en fazla kazandıran yöntem olarak bilinir. Bu yüzden CPA ile para kazanma yöntemine başvurmadan önce Affiliate pazarlama kavramını iyice anlamanız gerekiyor. Affiliate pazarlama hakkında sizlere daha önceki satırlarımda bilgiler vermiştim. Bu yazıyı okumadan önce o bölümü bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.

CPA yönteminin temel amacı bir ziyaretçiyi belirlenen bir web sitesine yönlendirmektir. Fakat Fakat bu işlemin Affiliate pazarlama siteminden ufak bir farkı bulunuyor. Bu yöntemin amacı ile Affiliate pazarlamanın amacı farklı. Bu yöntem ile kullanıcılar bir siteye yönlendirilirken Affiliate pazarlama ile bir ürün satışı yapılıyor. Bu yöntem kapsamında yönlendirilen site içersindeki bir formu sizin yönlendirdiğiniz ziyaretçi doldurur. Bu işlemden sonra belirlenen ücret sizin hesabınıza aktarılır. Bu işlem değişiklik gösterebilir. Bazı zamanlarda ufak bir form bazı zamanlarda ise video veya görsel bir uygulama olabilir. Bu yöntem üzerinden kazanılan parada değişiklik gösterir. Bu tamamen çalıştığınız firmanın isteklerine bağlı olarak değişir. Ödenecek miktar yönlenen ziyaretçinin yönlendirilen sitede kalma süresi ile doğru orantılıdır.

Hedefli pazarlama yöntemlerine dikkat edin

Bu yöntem ile size verilen link ile sitenizdeki kullanıcıları bu siteye yönlendiriyorsunuz. Eğer sizden gelen kullanıcı resimde görmüş olduğunuz e-posta bölümüne e-posta adresini yazıp devam tuşuna basarsa anlaşmış olduğunuz ücret hemen hesabınıza aktarılıyor. Sizin yaptığınız iş sitenize gelen ziyaretçileri bu tarz CPA sitelerine yönlendirme yapmak. Bunun için servis veren bir firma ile çalışmanız gerekiyor. www.axill.com ve www.maxbounty.com gibi sitelerden CPA kodları alabilir sitenizin popülaritesine göre para kazanabilirsiniz.

Bu sistemde de önemli olan nokta, sizin sitenizden yönlendirilen kişilerin karşı tarafın istediği türde olmasıdır. Yani yukarıda verdiğimiz örnekteki siteye MP3 oynatıcı ihtiyacı olan kişiler yolla malısınız ki detaylı bilgi almak için e-posta adreslerini yönlendirdiğiniz sitede yazıp daha fazla bilgi istesinler.

Bu yöntemini kullanırken size tavsiyem Google Adwords’ü kullanmamanız. Çünkü Google Adwords genellikle bu tarz siteleri zararlı site olarak nitelendirir ve bu tarz sitelerin reklamlarının yayınlanmasını kabul etmez. Eğer CPA yöntemi ile İnternet’ten para kazanmayı  deneyecekseniz bu durumu aklınızın bir köşesine yazmanızı tavsiye ediyorum.cpa para kaznamak

Samsung Galaxy S7 Edge doğrulandı!