Çözünürlük ve Sağlam tasarım Sony 4K XDCAM PXW-FS7’de Buluşuyor

Sony 4K XDCAM PXW FS7

Sony, Super35 CMOS sensörlü ilk 4K XDCAM kamerası olan PXW-FS7’nin lansmanını gerçekleştirdi. XDCAM ailesinin 4K Quad Full HD (QFHD) ve Full HD süper ağır çekim yapabilen yeni üyesi, üstün görüntü kalitesi ve rakipsiz kayıt formatı seçenekleri isteyen belgesel, video klip, çevrimiçi içerik ve kurumsal film yapımcıları için tasarlandı.

PXW-FS7‘nin 11,6 milyon piksel Super35 “Exmor” CMOS sensörü etkileyici hassasiyet, sığ alan derinliği, yüksek sinyal-gürültü oranı sunuyor ve ışığın az olduğu durumlarda harika performans veriyor. Kamera 600 Mbit/sn’ye kadar 4:2:2 10 bit örneklemeyle QFHDi kayıt yapabiliyor ve XAVC Intra, LongGOP ve MPEG HD422 gibi çeşitli kayıt formatlarını destekliyor. Apple ProRes 422 formatını ise 2015’in başında çıkacak ürün yazılımı güncellemesiyle destekleyecek.

Sony-4K-XDCAM-PXW-FS7

 

PXW-FS7‘de Sessiz Odak Teknolojisi ve Elektrikli İris Kontrolü gibi işlevlerden yararlanan Sony’nin devrim niteliğindeki α Mount Sistemi bulunuyor. Sony’nin lanse ettiği bir diğer ürün de yanında verilen yeni E Mount motorlu yakınlaştırma lensi FE PZ 28-135 mm F4 G OSS (SELP28135G) ve günümüzün video prodüksiyon ekiplerinin gereksinimleri için ideal olan PXW-FS7K. Kullanıcılara ayrıca Farklı markaların adaptörleri ile başka lensler kullanma esnekliği de sunuluyor.

 PXWFS7_3Q

PXW-FS7’nin öne çıkan özellikleri

  • 8,8 milyon etkin pikselli Super35 “Exmor” CMOS sensör. PXW-FS7, yüksek aydınlatma desteği gerekmeden harika görüntü kalitesi elde edebiliyor. Harici kayıt cihazına 2K RAW kayıt yaparken 240 fps gibi yüksek hızda görüntü okuma özellikleri, yüksek yanıt hızına sahip hassasiyet (ISO 2000) ve yüksek sinyal-gürültü oranı, kameranın sahip olduğu diğer özellikler. PXW-FS7 lansmanda 60 fps’de QFHD’yi destekleyecek, 2015’in başında ise yükseltmeyle 4K 4096 x 2160 çözünürlüğe destek vermeye başlayacak.
  • Kayıt codec’ini seçme esnekliği. PXW-FS7, Sony’nin her biri Full HD kayıt için 10 bit 4:2:2 kaydı destekleyen yeni XAVC Intra ve XAVC Long GOP formatlarıyla uyumlu. QFHD çözünürlükte kayıt, 180 fps’ye kadar Ağır Çekim kayıt, hatta 60/50 aşamalı kare hızında Full HD kayıt yapılabiliyor. İsteğe bağlı genişletme birimi XDCA-FS7 kullanıldığında PXW-FS7, 2015’in başında çıkması planlanan ürün yazılımı güncellemesiyle Apple ProRes 422 codec’ini kullanarak doğal kayıt yapabilecek. Ayrıca XDCA-FS7’nin RAW arabirimi sayesinde PXW-FS7, Sony’nin HXR-IFR5 ve AXS-R5 modellerine veya uyumlu üçüncü taraf harici kayıt cihazlarına 4K/2K RAW kayıt yapabiliyor.
  • Zengin yaratıcı seçenekler. PXW-FS7’de eşzamanlı kaydı ve sıralı kaydı destekleyen 2 XQD kart yuvası bulunuyor. Kameranın düşük geçişli video filtresi, aşamalı piksel okuma özelliği ve gelişmiş kamerada işleme kabiliyeti, yaratıcılık seçeneklerini zenginleştiriyor ve yüksek hızda kayıt, yüksek çözünürlük, yüksek hassasiyet, daha az bozucu etki ve daha az döner enstantane etkisi gibi avantajlar sağlıyor. FS7’nin Ağır ve Hızlı Çekim ve dahili 4Ki kayıt özelliklerini desteklemek için 400 MB/sn (okuma) ve 350 MB/sn’ye (yazma) kadar ultra yüksek aktarım hızlarına sahip yeni XQD G serisi geliştirildi. XQD G serisi kart, PXW-FS7’nin iş akışını daha da geliştirmek için tasarlandı. Buna paralel olarak olağanüstü sığ alan derinliği sunan kameranın dahili ND filtreleri, kullanıcıların harici ND filtresi ekipmanı kullanmadan çekim tarzlarını geliştirmelerini sağlıyor. Esnek post prodüksiyon seçenekleri için S-Gamut3/SLog3 ve S-Gamut3.Cine/SLog3 destekleniyor.
  • Rahat taşınabilirlik ve çekim tarzı seçenekleri. Sony ayrıca, 15 mm’lik çubuklardan ve ayarlanabilir omuz yastığından oluşan hafif çubuk desteği VCT-FS7’yi de tanıttı. Bu ürün ek matbox’larınkullanılmasına ve Odak Takibi sistemlerinin veya harici kayıt cihazlarının kolayca takılmasına imkân veriyor. PXW-FS7 omuzda kullanılabileceği gibi tripod üzerinde veya elde de kullanılabiliyor. Birlikte verilen tutma yeri, ilgili işlevlere kolay erişim sağlıyor.
  • α Mount Sistemi çekim sırasında otomatik pozlama ve SteadyShot sabitleme işlevlerinin kullanılmasına imkân sağlıyor.

pxwfs7_3q_20140815_08-1200

PXW-FS7 E mount lens sistemini kullanıyor ve kamerayla birlikte dünyanın ilk 35 mm tam kare değiştirilebilir motorlu yakınlaştırma lensi olan yeni E mount lens FE PZ 28-135 mm F4 G OSS (SELP28135G) veriliyor i.. Sabit F4 değerine; İris, Yakınlaştırma ve Odaklama kontrolü için bağımsız halkalara sahip olan yeni E mount motorlu lens, toza ve neme karşı dayanıklı. SteadyShot sabitleme özelliğine ve minimum odak titremesine sahip olan SELP28135G’de çekim sırasında yakınlaştırma ve odaklama gürültüsünü önlemek için Sony’nin yeni SSM (Süper Sonik Dalga Motoru) bulunuyor. Ayrıca Sony’nin isteğe bağlı LA-EA4 A mount lens adaptörü, çok çeşitli yüksek kaliteli A mount lenslerle uyumluluk sağlıyor ve hızlı, rahat kullanım için PXW-FS7’nin otomatik odaklama işlevinden yararlanıyor.

Toshiba Yeni Robotunu Tanıttı!