Citroen’den Lüks Sedan: DS 5LS

Citroenden Lüks Sedan DS 5LS

Fransız otomobil üreticisi Citroen, DS ailesinin en yeni üyesi DS 5LS modelinin üretimine başlıyor.

Ağırlıklı olarak Çin pazarına hitap edecek model yine Çin’in Shenzen bölgesindeki tesiste gerçekleşecek ve bu yılın Mart ayında Çin’de satışa sunulacak.

Lüks sedan pazarında rekabet edecek model, Çin’deki tesiste üretimine başlanılan ikinci DS modeli olma özelliğini taşıyor. 4.70 m. uzunluk, 1.84 m. genişlik ve 1.50 m. yükseklik değerlerine sahip araç, Numero 9 ve Wild Rubis konseptlerinden izler taşıyor.

Özel tasarımlı ön ızgara, bumerang şeklindeki gündüz farları araca dinamik ve farklı bir yüz kazandırıyor. Ön ızgarayı ve camları çevreleyen krom çerçeve ise prestij duygusunu yükseltiyor. DS 5LS’nin dinamik tasarımına önemi katkı
sağlayan unsurlardan birisi de geniş ve büyük tasarlanan jantlar.

Dış tasarımda incelikle düşünülmüş detaylar iç mekanda kendisini fark ettiriyor. Lüks bir sedana yaraşır şekilde kaliteli malzemeler öne çıkıyor. Metal, ağaç ve deri malzemeler iç mekanda uyum içerisinde yer alarak, prestiji yüksek bir iç mekan yaratıyor.

Bu arada DS 5LS, 2.71 m. dingil mesafesiyle C segmentinin en uzun araçlarından biri olma özelliğine sahip. Ön koltuklarda masaj özelliği bulunurken, koltuk başlıklarında da havalandırma sistemi yer alıyor.

Citroen, DS ailesinin en yeni üyesi DS 5LS modelinin üretimine Çin’in Shenzen bölgesinde bulunan tesiste başlıyor. Yeni model ilk olarak Mayıs ayında Çin’de satışa sunulacak. Anahtarsız kitleme ve çalıştırma özelliklerine
sahip araçta kör nokta uyarı sistemi, ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası zengin donanım listesinin bazı önemli parçaları…

Citroen DS ailesinin en genç temsilcisi twinscroll turbo 160 ve 200 HP’lik motor seçeneklerine sahip. Motor altı ileri kademeli otomatik şanzımanla kombine ediliyor. DS 5LS, dokuz farklı gövde rengine sahip olacak.

Şu anda Çin genelinde 50’den fazla DS mağazası bulunuyor. DS5 ve DS 5LS modellerinin ardından Çin’deki tesiste gelecek yıl yeni bir SUV modelinin de üretimine başlanılacak.

Facebook’tan İlginç Rapor