Chromebit Dikkat Çekecek

chromebit

Son dönemde harici ekranlara HDMI üzerinden takılarak bir akıllı televizyon veya bilgisayar haline getiren çubuk şeklindeki adaptörlere sıkça rastlar olduk.

Intel gibi bir devin bile ilgisiz kalamadığı bu alana şimdi Google da girmiş oldu. Firmanın Asus ile birlikte duyurduğu Chromebit yine HDMI üzerinden herhangi bir harici ekrana bağlanarak onu bir Chrome OS cihazına dönüştürüyor.

Bu noktada sadece Asus’un değil Chrome OS platformunun da bu alana katılmış olması diğer ortakların gelecek dönemde ardı ardına Chrome OS adaptörleri tanıtacağını gösteriyor.

Chromebit içerisinde 4 çekirdekli RK3288 yongaseti bulunuyor. 4 adet Cortex-A17 çekirdeği ve 4 çekirdekli Mali-T760 grafik işlemcisini bir arada barındıran yongaseti, 4K ekranlara destek veriyor.

chromebit

Bu bakımdan ürünün boyundan büyük işler yapacağını ifade edebiliriz. Üründe ayrıca 2 GB ana bellek, 16 GB dâhili depolama alanı, çift bant 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve tam boy USB 2.0 girişi şeklinde özellikler yer alıyor.

Ürün kıvrılabilir yapıda olduğu için ekranın arkasına saklanıyor. 100 dolar civarında bir fiyat etiketine sahip olacağı düşünülen Chromebit yaz aylarında satışa sunulacak. Ancak ilk etapta eğitim kurumları ve gelişmekte olan ülkeler hedefleniyor.

Samsung Kavisli Monitör Portföyünü Genişletti