CES 2021 dijital etkinlik olarak düzenlenecek

ces 2021 dijital

Pandeminin etkisinin 2021’e varmadan geçeceğini düşünen dünyanın çok iyimser olduğu artık anlaşıldı. 2020 başında iptal edilen pek çok teknoloji etkinliği, 2021’de görüşmek üzere mesajını vermişti ama 2021 de yalan oldu. 

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES de 2021 için kapılarını açamayacağını kesinleştirdi. Bu nedenle CES 2021 dijital etkinlik formatında düzenlenecek.

CES 2021 dijital olarak düzenlenecek

2020 başında, pandeminin etkileri henüz yeni yeni hissedilirken, herkesin 2021’e varmadan sorunun çözüleceğine dair iyimser umutlarının boş çıkması, fuar organizatörlerini de yeni çözümler bulmaya itti.

Oyun fuarı E3’ün tamamen dijital olarak düzenlenmesi gibi tüketici elektroniği fuarı CES de 2021 başında dijital olarak yayınlanacak. Pek çok dev elektronik firması, kendi bünyesinde oluşturdukları tanıtım videoları ve online basın toplantıları ile yeni ürünlerini dijital ortamda lanse edecekler.

Whatsapp gibi uygulamaları kamu çalışanları kullanamayacak

Organizasyona ev sahipliği yapan Las Vegas’ın yöneticileri de, pandemiye bir çözüm bulunamamışken CES’in dijitalleşme kararını destekliyor. Las Vegas yöneticileri, olası aşının bile bir seneden önce yaygınlaşmasının mümkün olmadığını vurguluyorlar. Bu nedenle deon binlerce kişinin Ocak ayında kapalı bir alana girmesine izin vermeyeceklerinin altını çiziyorlar.

Bu durumda, Zoom’a yine büyük görev düşecek gibi görünüyor. Geniş katılımlı canlı yayınlar ve basın lansmanları, sosyal medya uygulamaları ile video konferans uygulamalarının kombinasyonu ile düzenelenecek.

ces 2021 dijital

Şimdi merak edilen soru ise şu… Pandemi nedeniyle dünya ticareti ağır hasar almışken ve tüketicilerin alım gücü düşmüşken, tüketici elektroniği şirketleri yeni ürünlerini pazara sunmaya ne kadar istekli olacak? Bu sorunun cevabını CES 2020 sırsında hep beraber göreceğiz.