Cep telefonları çöplüğe gidecek!

cep telefonu

Şirketler gelecek ay gerçekleşmesi beklenen 4G ihalesine hazırlanırken BTK eski Başkanı Tayfun Acarer’den uyarı geldi.

Türkiye’deki mobil iletişim sektörü, bir yandan gelecek ay yapılacak olan 4G ihalesine hazırlanırken diğer yandan 5G çalışmalarına hız verdi.

Bu konuda Türkiye’deki en tecrübeli isimlerden biri olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eski Başkanı Tayfun Acarer, 5G’nin patentlerinin bitmek üzere olduğunu ifade ederek mobil iletişim şirketlerini uyardı.

AVRUPA’DAKİ GRUPTA TÜRKİYE YOK

Geçen ay görevinden ayrıldıktan sonra ilk kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Acarer, 5G teknolojisini standartlarını Avrupa’daki; “METIS” adındaki bir çalışma grubunun belirlediğini ifade ederek Türkiye’nin de bu grup içinde yerini alması gerektiğini ifade etti.

Acarer: “Üniversiteler, tedarikçiler, mobil iletişim operatörler ve otomobil üreticilerinin bile olduğu bu grup şu anda 5G’nin standartlarını belirlemeye çalışıyor.

cep telefonu

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HAYATİ ÖNEMİ VAR

Bu standartlar belirlenirken de tedarikçi şirketler de bir taraftan bu standartlara göre ürünlerini geliştiriyor. En önemlisi de söz konusu 5G standartlarıyla ilgili patentleri alıyorlar.

Bu yüzden de 5G’de patentler bitmek üzere. 5G üretmeye kalktığınızda patent sahibi şirketler, “biz aldık” diyecek. Ayrıca üzerine bir de ceza ödeme durumu olacak. Bizim bu gruba girmemiz gerekiyor” dedi.

7/24 Ayağınıza Getir’ecek