Bluetooth 5.0 geliyor

bluetooth

Teknolojinin bir çok alanında kullanılan Bluetooth teknolojisi daha ileri seviyeye geçerek Bluetooth 5.0 versiyon ile geliyor.

Teknoloji her alanda gelişirken Bluetooth teknolojiside bu alanlardan biri olma yolunda ilerliyor. Bluetooth SIG grubu, Bluetooth 5.0 standardını geçtiğimiz hafta açıkladı. Standard hakkında bilgiler gelmeye başladı.

Bir çok alanda kullandığımız özellikle giyilebilir cihaz alanında kullanılan Bluetooth standardı, 5.0 sürümü menzil ve hız olarak oldukça iyi sonuçlar vaat ediyor. Gelen bilgilere göre menzilin 4 kat, hızın ise 2 kat artacağı söyleniyor. Standartın 300 metreye kadar etkili olacağı biliniyor. Bunun yanında veri transfer hızlarınında 100Mbps civarına ulaşması konuşuluyor.

En önemli özelliği duvarlardan daha etkili geçebilmesi ve iç mekanda daha etkin kullanılabilmesi. Bu da demek oluyor ki daha az kopma ve daha az gecikme demek oluyor. Ve enerji tüketimide daha iyi hale geliyor.  Bluetooth 5.0 teknolojisinin en erken 2016 yılı sonlarında veya 2017 yılı başlarında hayata geçmesi bekleniyor.

 

Spotify, 30 milyon ücretli aboneye sahip