BlackBerry’ye Neler Oluyor?

BlackBerry Logo

Son dönemlerde BlackBerry’de sular durulmuyor. Şirketin ürün geliştirme ve kablosuz teknolojiler bölümünden çıkarılması planlanan 120 kişinin daha önce alınan karar gereği Mayıs ayına kadar personel azaltımının ilk safhası tamamlandı.

BlackBerry-Logo

Çıkarılan işçilerin bir bölümü ABD, diğer büyük bölümü ise Waterloo kentinde faaliyet gösteren iki nolu binada görevli ekipten oldukları belirtildi. Konuyla ilgili yayınlanan tek açıklama ise şöyle;

“BlackBerry, yeniden karlılığa dönebilmek ve zorunlu operasyonel hedeflerini yakalamak için kaynaklarını optimize etmek adına zor bir çalışma yürütüyor.”

Diğer yandan BlackBerry aldığı başka bir karar ile şirket bilançosunun daha sağlam bir hale getirilmesi için Kanada’daki gayrimenkullerinin büyük bir bölümünü satmak için gerekli anlaşmayada imzayı atmış durumda. Alıcı ve fiyat konusunda herhangi bir bilgi vermeyen BlackBerry yaklaşık 279 bin metrekare alanı satacak.

Yönetim kurulu başkanı ve CEO görevlerini yürüten John Chen konu hakkında yaptığı açıklamada; “Kanada’daki mülkiyetlerimizin başarılı satışı, bize operasyonel verimlilik hedefimize ulaşmada ve doğru hareket etmemizde yardımcı olacak.” şeklinde konuştu.