BlackBerry Berlinde Yapılacak olan IFA 2017 Fuarında Piyasayı Kızıştıracak

BlackBerry Berlinde Yapılan IFA 2017 Fuarında Piyasayı Kızıştıracak

Yakın zamanda yeni akıllı telefonu BlackBeryy KEYone’ı Hindistan’da tanıtan Kanada merkezli BlackBerry şimdilerde IFA 2017’de açıklama yapmaya hazırlanıyor.

Kanada merkezli akıllı telefon ve tabletlerin üreticisi olan BlackBerry Mobile, Youtube‘de yeni telefonu Blackberry KEYone ile ilgili 15 saniyelik bir teaser yayınladı. Uzun süredir piyasada pasif kalan firmanın 1-6 Eylül arasında Berlin’de yapıcak olan IFA 2017 teknoloji fuarında ne açıklayacağı büyük merak uyandırdı ve konuyla ilgili birçok varsayım yapıldı. Spekülasyonlar, şirketin birkaç gün önce Hindistan’da tanıttığı BlackBerry KEYone Limited Edition Black‘i global anlamda satışa sunacağını gösteriyor. Ancak kafalardaki soru işaretleri ancak IFA 2017 ile son bulacak gibi gözüküyor.

Bu akıllı telefon Hindistan merkezli Optiemnus şirketi ile ortak üretildi ve normal sürümü geçtiğimiz Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. Şuan ABD ve Avrupa’da satışına devam ediliyor.

Tüm sektörde büyük merak uyandıran KEYone Limited Edition Black’e bakarsak

1080×1620 piksel çözünürlük ve 433 ppi piksel yoğunluğu ile 4.5 inc çizilmeye dayanıklı ekrana sahip. Qualcomm Cihaz Snapdragon 625 işlemci, 4GB RAM ve Adreno 506 Grafik işlem birimine sahip. 64GB dahili depolama birimi bir microSD kartla 2 TB’a kadar genişletilebilir. 12 MP Sony IMX378 sensöre sahip arka kamerasının yanında çift tonlu led flaşı mevcut ve 4K çözünürlükte video kaydı yapma yeteneği olan cihazın ön kamerası ise 8 MP.

BlackBerry KEYone Limited Black Edition Black‘in akıllı telefonlarda şimdiye kadarki en yüksek pil kapasitesine sahip olduğu iddia ediliyor tam 3505 mAh pile sahip. Cihaz dokunmatik ekranlı tipik bir akıllı telefon değil, ayrıca fiziksel Smart QWERTY klavyesi var ve klavyenin boşluk tuşunda bir parmak izi sensörü mevcut.