Bitcoin 24 Saatte %20 Değer Kaybetti

bitcoin

Sanal para birimi Bitcoin sadece 24 saat içerisinde 11.000 dolar barajını geçti ve sonrasında tam %20’lik bir düşüş yaşadı. Bu büyük değişimin arkasındaki muhtemel neden ve diğer detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bitcoin 11.000 Dolar Seviyesine Ulaştıktan sonra %20 Değer Kaybetti ve Şimdi Yükselişe Geçti

Sanal para birimi Bitcoin(BTC) 10.000 dolar düzeyi geçtiğimiz günlerde geçmişti. Sanal para birimi yükselişini devam ettirerek geçtiğimiz gün 11.000 dolar seviyesine kadar yükseldi. Sonrasındaysa çok hızlı bir şekilde değer kaybetmeye başladı. 24 saatlik değer kaybı %20‘ye kadar ulaştı. Değer kaybı tüm dünya borsalarında pek çok soruna neden oldu. Bu sorunlar nedeniyle hizmet veremez hale gelen borsalar düzeltikten sonra da devam eden değer kaybı kısa süre önce son buldu. Tekrar yükselişe geçen Bitcoin, şu sıralar %5-6 oranında değer kazanıp kaybedebiliyor. 

10.000 dolar bariyerini aşması beklenen sanal paranın çok hızlı bir şekilde 11.000 dolar düzeyine ulaşması herkesi şaşırttı. 11.000 dolar seviyesine ulan BTC, ulaştıktan kısa süre sonra değer kaybetmeye başladı. Tahminlere göre BTC sahipleri 11.000 dolar değeri üzerinden büyük kazanç elde etmek için ellerindeki BTC’leri satmaya başladı. Dünya çapında hızla elden çıkartılan BTC’ler nedeniyle de borsalarda %20’lik değer kayıpları yaşandı. Bu durumun yaşanmasından birkaç saat sonra da BTC’nin çok düştüğünü gören ve tekrar yükseleceğini öngören yatırımcılar paralarını yenilen BTC’ye yatırmaya başlayarak BTC’nin yükselmesini sağladı.

24 saatlik bir sürede %20’nin üzerinde değer kaybı yaşayan ve halen artış ve düşüşleri süren Bitcoin’in ne kadar güvenli bir yatırım aracı olduğu sorgulansa da anlık değişimler ile büyük karlar elde etmenin mümkün olduğu da yeniden ortaya çıkmış oldu.

MIT 10 Kat Daha Hızlı 3 Boyutlu Yazıcı Tanıttı