Bilyoner.com İstanbul’un Taraftar Haritasını Çıkardı

bilyoner

Bilyoner.com’un İstanbul’da yaşayan 850 bin üyesinin bilgilerinden hazırladığı taraftar haritasına göre, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki ezeli rekabet taraftar sayısında da devam ediyor.  

Elektronik şans oyunları sitesi Bilyoner.com, İstanbul’un taraftar haritasını çıkardı. Bilyoner.com’un toplam 2 milyon üyesinden İstanbul’da yaşayan 850 binini kapsayan haritaya göre, Bilyoner.com üyelerinin yüzde 37’si Fenerbahçe, yüzde 36’sı Galatasaray, yüzde 20’si Beşiktaş, yüzde 4’ü ise Trabzonspor taraftarı. 39 ilçeden 20’sinde GS taraftarının yüzdesi daha yüksek olsa da genel toplamda FB’lilerin sayı olarak çok az bir farkla üstünlüğü bulunuyor.

İki yakadan iki farklı ses yükseliyor

İstanbul’un iki yakası bazında bakıldığında, Anadolu Yakası’nda FB’nin, Avrupa Yakası’nda ise GS’nin üstünlüğünün bulunduğu görülüyor. Anadolu Yakası’ndaki 295 bin Bilyoner.com üyesinin yüzde 39’u FB’yi, yüzde 36’sı GS’yi, yüzde 20’si ise BJK’yi destekliyor. Avrupa Yakası’nda yaşayan 555 bin üyeden GS’yi destekleyenlerin oranı yüzde 36 olurken, FB taraftarlarının oranı yüzde 35’i, BJK taraftarlarının oranı yüzde 20’yi buluyor.

bilyoner 2

Anadolu Yakası’nda FB’liler çoğunlukta

Anadolu Yakası’ndaki 14 ilçeden 10’unda Fenerbahçe taraftarının daha fazla olduğu görülüyor. Beykoz, Şile, Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Ataşehir, Kartal, Tuzla, Sancaktepe ve Adalar’ın tümünde FB taraftarının oranı yüzde 35’in üstüne çıkarken, Çekmeköy, Sultanbeyli, Tuzla ve Ümraniye’de GS’lilerin çoğunlukta olduğu görülüyor.

Avrupa Yakası ‘Cimbom’ diyor

Avrupa Yakası’nda ise 25 ilçenin 16’sında GS, 8’inde FB ve 1’inde BJK taraftarı çoğunlukta. GS taraftarlarının çoğunlukta olduğu ilçeler Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Başakşehir, Şişli, Beyoğlu, Bahçelievler, Fatih, Bağcılar, Esenler, Güngören, Bayrampaşa, Sarıyer, Eyüp ve Bakırköy olarak sıralanıyor. Bu ilçelerin tümünde GS’lilerin oranı yüzde 35’e eşit ya da üzerinde.

Takımlar ‘kalelerinde’ güçlü

Bilyoner.com’un verilerine göre, üç büyüklerin kaleleri olarak bilinen ilçelerdeki taraftar oranları beklenildiği gibi şekilleniyor. Beşiktaş’ta yaşayan üyelerin yüzde 47’sinin desteklediği takım da Beşiktaş olarak görünürken, GS’lilerin oranı yüzde 27, FB’lilerin oranı ise yüzde 24 seviyesinde bulunuyor. Kadıköy’de yaşayan Bilyoner.com üyelerinin yüzde 47’si Fenerbahçe’yi desteklerken, ilçedeki GS’lilerin oranı yüzde 29’u, BJK’lilerin oranı yüzde 18’i buluyor. Şişli’de ise GS’lilerin oranı yüzde 40 iken, FB yüzde 35, BJK yüzde 21 olarak sıralanıyor.

Üç büyüklerin ardından İstanbul’da en çok taraftara sahip takım olan Trabzonspor’un en güçlü olduğu ilçeler ise yüzde 4’le Maltepe ve yüzde 2’yle Güngören olarak öne çıkıyor. Takımlarının İstanbul’daki deplasman maçlarında tribünleri dolduran Sivassporlular ise yüzde 3’er oranla ağırlıklı olarak Bağcılar ve Gaziosmanpaşa’da yaşıyor.