ATM’de Doom Oynadılar!

829975417696006544

Bir grup kafadar bir ATM sistemini hackleyerek Doom oynamayı başardılar. 

ATM’ler hemen hemen heryerden paranızı çekebileceğiniz güvenli bilgisayarlar olarak dikkat çekiyor. Parasını her zaman yanında nakit olarak taşımak istemeyip, istediği zaman nakit para çekmek isteyenler için ATM’ler hayat kurtarıyor. Çoğu insan ATM’lerin her şeyden önce birer bilgisayar olduğunu bilmiyor. Ancak ATM’ler özel güvenlikli bilgisayarlar olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

ATM’lerin genelde düşük özelliklere sahip olması da bankaların maliyeti düşük tutmak istemelerinden kaynaklanıyor. Ancak güvenlik her şeyden önde geliyor.

Şuanda mevcut ATM’lerin genelinde Windows XP işletim sistemi bulunuyor ve bu özel bilgisayarlarda efsane oyunlardan Doom bile oynanabiliyor. Yukarıdaki videoda gördüğünüz kafadarlar bir ATM’de Doom’u açmayı başarmışlar ve oyunu gayet güzel bir şekilde oynuyorlar. Her zaman para çekmeye gittiğiniz ATM’lerde Doom oynandığını görünce sizde oldukça şaşıracaksınız. Sadece paranızı güvende tutacak ve bazı işlemleri yapmanızı sağlayacak kadar kapasiteye sahip olan ATM’lerde bakalım daha neler yapılacak.

Videoda da görüldüğü gibi genelde çekmek istediğiniz para miktarını seçtiğiniz düğmelerden silah seçildiğini görmekte sizler oldukça şaşırtacaktır.

Günde 40 Dakikalarını Facebook’a Ayırıyorlar