Avea ve SADE Şirketler Grubu, Türkiye’nin ilk yerli sermaye ürünü ‘AtıkMatik’ için güç birliği yaptı.
Katı atıkları geri dönüşüme kazandırırken; kullanıcılara sunduğu şehiriçi ulaşım, park, yemek indirimi ve sinema bileti gibi farklı hediye kuponlarıyla geri dönüşümü destekleyen ‘AtıkMatik’, 12- 14 Haziran tarihlerinde bu yıl 10. kez düzenlenecek REW İstanbul 2014’te (Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı) görücüye çıkıyor.
20 yılı aşan bilgi birikimi ve deneyimi ile teknoloji alanında hizmet veren SADE Şirketler Topluluğu tarafından geliştirilen AtıkMatik, yüzde 100 yerli sermaye ve iş gücü ile geliştirildi.
Sürdürülebilir çevreci unsurları ön plana çıkartan ‘American LEED Gold Sertifikası’na kendi kategorisinde sahip ilk ve tek şirket olan Avea olarak, AtıkMatik’i Türkiye’ye kazandırma amacıyla SADE Şirketler Topluluğu ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı: “Sürdürülebilirliği her alana taşıyarak hayatın ayrılmaz bir parçası haline getirmeye odaklanan Avea; sürdürülebilirlik ve çevre bilincini, kaynağında ayrı toplanması gereken atıklar konusunda da devam ettiriyor. Çevrenin korunmasında ve geri dönüşümün desteklenmesinde ciddi katkı sağlayacağına inandığımız yerli Geri Dönüşüm Otomatı ‘AtıkMatik’, yaratıcı konsepti ve pratik kullanım sistemi ve kullanıcıları teşvik eden ödül sistemi ile ülke ekonomisine de ciddi katkıda bulunacak.
Avea altyapısı ve teknolojisi ile ülkemiz genelinde büyük bir farkındalık oluşturacak olan bu teknolojinin çok kısa zamanda tüm Türkiye’de kullanılmaya başlanacağına inanıyoruz. Bu teknolojinin, yüzde yüz yerli sermayeyi temsil eden Sade Şirketler Grubu tarafından geliştirilmiş olması da bizi mutlu ediyor.” dedi. Balcı, AtıkMatik’in günlük hayatta kullanıma başlanması için belediyelerin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerin başlatılacağını dile getirdi.
Atık Matik’i 2 yıla yakın sürede 3 kişilik ekip tarafından geliştirildiğini dile getiren Sade Şirketler Grubu yetkilileri, “Dünyada gelişmiş birkaç ülkede henüz hizmete alınan sistemleri, %100 yerli sermaye ve kendi mühendislerimiz ile geliştirerek devreye almaktan son derece mutluyuz. İnanıyoruz ki; atık otomatlarımız geri dönüşebilir atıkların ekonomiye kazandırılmasında en önemli rolü üstlenirken, geri kazanılan değerlerle ülke ekonomisine kazanç sağlamanın yanında aile ekonomisine de verdiği ödüller ile katkı sağlayacaktır.” dediler.