ASUS, TUF Gaming GT502 Horizon Orta Boy Kule Tipi PC Kasasını Duyurdu

GT502

ASUS, kusursuz panoramik görünüme, olağanüstü soğutmaya ve rakipsiz stile sahip bir orta boy kule tipi bilgisayar kasası olan TUF Gaming GT502 Horizon’u duyurdu.

Orijinal GT502’de ön ve yan temperli cam panelleri ayıran ön sütun, kullanıcılara kasanın neredeyse yarısına kadar uzanan bir sistemi engel olmadan gösterebilmek için kaldırıldı.

TUF Gaming GT502 Horizon, gelişmiş destekleme teknikleri sayesinde ön sütun desteği olmadan yapısal bütünlüğünü koruyacak şekilde güçlendiriliyor. Üstten 30 kg’a kadar ağırlığa rahatça dayanabilen kasa, sağlam kumaş tutma yerleri sayesinde orijinal GT502’de olduğu gibi kullanıcıların bilgisayarlarının konumunu ayarlamalarına mükemmel şekilde yardımcı oluyor.

TUF Gaming GT502 Horizon iki renk seçeneğiyle geliyor. Klasik Siyah ve Kar Beyazı rengi modeller renk uyumlu modüler kablolarla sunuluyor.

GT502

Yeni aydınlatma seçenekleri

TUF Gaming GT502 Horizon’ın sunduğu panoramik görünüm, kullanıcıların sistemlerini en uygun RGB LED hatlarıyla nasıl ayarlayacaklarını düşünmeye itebilir. ASUS, kullanıcılara göz önünde bulundurmaları için her biri bu kasaya mükemmel şekilde uyan çeşitli seçenekler sunuyor.

Bunlardan ilki GT502 Horizon serisi için TUF Gaming ARGB Aydınlatma Kiti. Bu aksesuar kiti, kullanıcılara geniş temperli cam paneller boyunca uzanan ortam aydınlatma şeritleri sunuyor. Manyetik bağlantı noktalarıyla kolayca kurulabilen bu kit, Aura Sync ile tamamen uyumlu. Böylece kullanıcılar aydınlatma efektlerini ekipmanlarının geri kalanıyla kolayca koordine edebiliyor.

Seçeneklerden diğeri ise TUF Gaming tutkunlarının uzun süredir istediği bir cihaz olan TUF Gaming ARGB PWM Fan Hub. Bu kullanışlı ve dayanıklı kontrol merkezi, PWM ve ARGB kontrolü desteğiyle altı adede kadar kasa fanı bağlama imkanı veriyor. Kullanıcılar bu cihaz ile,  sıcaklık arttıkça soğutmayı artırabiliyor ve tüm ARGB aydınlatma efektlerini zahmetsizce senkronize edebiliyor. Güç LED’leri, kullanıcıların her bağlantının doğru olduğunu bir bakışta görebilmesini sağlıyor.

TUF Gaming GT502

TUF Gaming ARGB PWM Fan Hub , dahili bileşenleri koruyan bir kablo kapağı ile TUF Gaming’in dayanıklı donanım konusundaki itibarını ileriye taşıyor. Ayrıca aşırı akım ve kısa devre koruması sağlayan güvenlik sigortaları içeriyor. Ayrıca, çift SATA girişi ile kullanıcılar ARGB aydınlatma ve PWM fanlar için bol miktarda güce sahip oluyor. İki gömülü mıknatıs kurulumu çocuk oyuncağı haline getirirken, tüm bunlar sert ve minimalist TUF estetiğiyle tamamlanıyor. Tüm TUF Gaming kasalarıyla da mükemmel şekilde eşleşiyor.

Bu yılın başlarında duyurulan TUF Gaming TR120 ARGB fanlar da şimdi satışa sunuluyor. Hem standart hem de ters hava akışlı versiyonları bulunan bu yeni fanlar, 28 mm’lik daha kalın çerçeveleriyle daha yüksek hava akışı ve statik basınç sunarken yalnızca 29 dB(A) gürültü üretiyor. 8+8 çift katmanlı LED dizisi ışığı eşit olarak yayıyor ve bunları çevreleyen yarı saydam paneller ışık gösterisini çerçevenin dışına taşıyor.

TUF Gaming GT502 Horizon, GT502 Horizon serisi için TUF Gaming ARGB Aydınlatma Kiti ve TUF Gaming ARGB PWM Fan Hub’ın 2024’ün dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor.

TUF Gaming GT502

Daha fazlası için çift odalı tasarım

TUF Gaming GT502 kasa, kullanıcılara yeni güçlü sistemlerinin soğutma düzenini planlarken geniş seçenekler sunuyor. Bu seçenekler geniş çift odacıklı tasarımla mümkün oluyor. Geniş arka odada kablo düzenlemesi için 90 mm’lik bir alan bulunuyor. Bu kısım özel tasarımın yalnızca ilk parçası. Bu oda ayrıca güç kaynağına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca üç adet depolama sürücüsü veya bir adet 360 mm radyatör monte edilebilen çok yönlü bir yuva da bu odada yer alıyor. Bu bölüm, ana odada ısının birinci kaynağı olan bileşenlerden tamamen yalıtılmış durumda.

Ana oda ise baştan aşağı verimli soğutma için tasarlandı. Alt paneldeki geniş havalandırma açıklıkları içeri soğuk hava girmesini sağlıyor. GT502 Horizon toplamda 13 adede kadar fana destek veriyor. Böylece kullanıcılar havayı ihtiyaç duydukları yere yönlendirebiliyor. Ana bölmedeki üst havalandırma 360 mm’ye kadar radyatörleri destekleyerek kullanıcıların CPU’larını, ekran kartlarını veya her ikisini de AIO sıvı soğutucularla soğutmalarına veya özel bir döngü tasarlamalarına imkan veriyor. İddialı hız aşırtma yapan kullanıcılar bile GT502 Horizon’ın soğutma seçenekleriyle donanımlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

TUF Gaming GT502

Sisteminizi güvenle kurun

ASUS, TUF Gaming GT502 Horizon’ı kullanıcılara her açıdan kolay bir kurulum deneyimi sunmak için tasarladı. ATX güç kaynaklarına ve anakartlarına kadar destek verebilen bu kasa geniş seçenekler sunuyor. Alet gerektirmeyen yan paneller kullanıcıların sistemlerini hızla kurmasına olanak veriyor.

Kablo düzenlemek de son derece kolay. Sağ bölme, kabloları yönlendirmek için 90 mm’lik bir alan sunarak kullanıcılara her şeyi tam olarak düzenlemek için geniş bir alan sağlıyor. Arka odadaki çok yönlü sağ fan yuvasında yerleşik kablo mandalları ve çıkışları var. Bu bölüm depolama, fan veya sıvı soğutma radyatörü gibi parçalar için kullanıldığında bile gerekli kabloları düzenli bir şekilde tutmak mümkün oluyor.

GT502 Horizon’ın geniş iç hacmi 400 mm uzunluğundaki ekran kartlarına bile yetiyor. Ürünle birlikte verilen dikey montaj çerçevesi, kullanıcıların ekran kartlarını yatay veya dikey olarak yönlendirmelerine imkan veriyor. Kartlarının kılıfını ve fanlarını dikey yönde göstermek isteyen kullanıcılar, istedikleri bir yükseltici kablo yu kullanabiliyor.

Günümüzün yüksek performanslı ekran kartları ısıyı uzaklaştırmak için kalın soğutma bloklarından yararlanıyor. GT502 Horizon, sahip olduğu ekran kartı sabitleyici ile kartların uzun süre düzgün durmasını sağlıyor. Üç bölümlü ayarlanabilen yapı ister yatay ister dikey takılan birçok ekran kartına destek veriyor.

GT502 Horizon, kullanıcılara çok yönlü seçenekler sunsa da çoğu kişinin kendi modlarını yapmak istediği biliniyor. Çıkarılabilen 19 adet parçasıyla bu kasa, kullanıcılara olağanüstü kişiselleştirme seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar GT502 Horizon’ın bir bölümünü kendi tasarımlarına uygun hale getirmek isterse o parçayı hızla çıkarabiliyor.

TUF Gaming GT502

Kullanışlı bağlantı ve bakım seçenekleri

TUF Gaming GT502 Horizon kasa, kurulum süreci tamamlandıktan sonra da kolaylıklar sunmaya devam ediyor. Bu kasa günlük kullanımda rahatlık sunmak için de tasarlandı. Kasa, ön panelindeki zengin bağlantı noktası seçenekleriyle kulaklık ve diğer çevre birimlerini kolayca kullanma imkanı sunuyor. Ön taraftaki USB-C bağlantı noktası hız sunmaya hazır. [CHECKTAGS] USB 10 Gbps Type-C başlığına sahip bir anakartla birlikte kullanıcılar kollarını uzattıkları mesafeden yüksek hıza ulaşabiliyor.

GT502 Horizon toz alma rutinlerini hızlı ve zahmetsiz hale getiriyor. Üst, alt ve sağ taraftaki havalandırma açıklıkları bileşenlerin üzerinde toz birikmesini önlüyor. Bu parçaları kolayca çıkarıp temizlemek de mümkün.

RazerCon, 2024’e Damga Vurdu