ASUS , hız aşırtma rekorlarını kırdı

ASUS

Yeni sonuçlar AMD Ryzen Threadripper işlemcilerle ASUS Pro WS WRX90 ve TRX50 anakartlarda elde edildi

 

ASUS, üst düzey hız aşırtma uzmanlarından oluşan uluslararası bir ekibin ASUS Pro WS WRX90E-SAGE SE ve ASUS Pro WS TRX50-SAGE WIFI iş istasyonu anakartlarıyla çeşitli performans testlerinde dokuz dünya rekoru kırdığını ve on altı birincilik elde ettiğini duyurdu.

Bahsi geçen anakartlarda AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-Series ve AMD Ryzen Threadripper 7000 serisi 96 çekirdekli ve 192 iş parçacıklı işlemcilerden yararlanıldı.

Hız aşırtma uzmanı grubu Der8auer, Elmor, Massman, OGS, Safedisk, Seby ve Shamino’dan oluşuyordu.

ASUS

İşlemci ve bellek hız aşırtmaya hazır

AMD; Threadripper 7000 serisi iş istasyonları ve üst seviye masaüstü bilgisayar modelleri için CPU ve DRAM hız aşırtma seçenekleri sunuyor.

ASUS bu AMD işlemcilerin performansından tam olarak yararlanabilmek için, Pro WS WRX90E-SAGE SE ve Pro WS TRX50-SAGE WIFI anakartlara yenilikçi bir çift güç kaynağı tasarımı uyguladı.

Sağlam güç dağıtımı ve gelişmiş soğutma modülleriyle bu anakartlar hız aşırtma için son derece dayanıklı.

Anakartlardaki donanım tabanlı anahtarlar ve optimize edilmiş BIOS seçenekleri sayesinde hız aşırtma tutkunları sistemlerinin sınırlarını çok daha rahat bir şekilde zorlayabiliyor.

EXPO ve ECC E-DIMM arasındaki kapsamlı sinerji ise performans ve olağanüstü dayanıklılığı birleştirerek iş istasyonları ve yüksek seviye masaüstü bilgisayarlar için yeni bir standart belirliyor.

Olağanüstü termal yönetim ve güç aktarımı

ASUS Pro WS WRX90E-SAGE SE ve Pro WS TRX50-SAGE WIFI anakartlar, olağanüstü tasarımları ve sağlam güç dağıtım sistemleri sayesinde çok sayıda dünya rekoruna ve birinciliğe imza attı.

Her iki anakart da haddelenmiş alüminyumdan üretilen devasa VRM soğutma bloklarına sahip. Kanatlı tasarımlarıyla bu soğutma blokları ısıyı verimli bir şekilde MOSFET’lerden ve bobinlerden uzaklaştırıyor.

Bu tasarım, CPU yuvasının iki yanında bulunan iki fanla tamamlanıyor. Bu fanlar ısıyı anakarttan uzaklaştırmak için sürekli bir soğuk hava akışı oluşturarak yüksek performanslı görevlerde sıcaklığı en uygun şekilde tutma imkanı veriyor.

Pro WS WRX90E-SAGE SE anakart (16*2)+3+3+3 güç aşamasından oluşan son derece becerikli VRM’iyle dikkat çekiyor. Bu yapılandırma, üst seviye anakartların talep ettiği yüksek gücü ve verimliliği sunuyor.

Benzer şekilde, PRO WS TRX50-SAGE WIFI anakart da (18*2)+3+4+4 güç aşamalı, hız aşırtmaya hazır VRM’i ile güçlü işlemcilerden yararlanmaya hazır. Bu sağlam güç tasarımı talepkar uygulamalarda ve zorlu hız aşırtma senaryolarında yeterli gücü sağlayabiliyor.

Meta En Yeni Yapay Zeka Paketini Sundu