Aramızda hala Windows XP kullananlar var!

windows

2001 yılında piyasaya sürülen Windows XP ‘nin yaklaşık olarak 25 milyon bilgisayarda yüklü olduğunu biliyor muydunuz?

2000 yılına girdiğimizde Microsoft bir devrimin başlangıcı olarak saydığı Windows XP ‘yi çıkaracağını duyurmuş ve 1 yıllık gecikme ile kullanıcılara sunmuştu. Birçok yeniliği beraberinde getirmiş, dönemin en büyük teknoloji gelişmelerinden biri olarak gösterilmişti. Aradan geçen 19 yılda yeni işletim sistemleri çıkarılırken bu eski işletim sistemini ise hala tercih edenler bulunuyor.

Aramızda hala Windows XP kullananlar var!

Bilgisayar veya laptop kullanıcısı iseniz ve Mac yani Apple marka cihazınız yoksa işletim sistemi için klasik olarak Windows kaç kullanıyorsun diye sorulur. Yani bilgisayar için işletim sistemi dendi mi akla ilk bazıları için tek seçenek tek akla gelen Windows’dur. Bu durum sadece ülkemiz için değil tabi, tüm dünyada bu şekilde ki bunu istatikler de çok bariz şekilde belli ediyor.

NetMarketShare araştırmasına göre Microsoft’un en güncel sürümü olan Windows 10 56,42’lik gibi yüzde 50’den bile fazla kullanıma sahip. İkinci kim diye soracak oluranız hayır, Macos X değil, yine bir Microsoft ürünü olan Windows 7 yer alıyor. Windows 7, %26,03’lük bir pazar payıyla takip ediyor.

Sıralamada ilginç olan 2000 yılında milenyum çağıyla 2001 yılında kullanıma sunulan Windows XP ‘nin pazar payı %1,26. 19 yıllık bir işletim sistemi için gerçekten önemli bir başarı öyle ki ondan daha sonra çıkarılan Windows 8’in bile kullanım oranı %0,57, ChromeOS %0,42 ve Windows Vista %0,12’lik pazar paylarına sahip. Apple’ın MacOS X 10.15 ise %3,49 bir pazar payına sahip.

Aston Martin ‘in ilk Suv’u DBX Türkiye pazarında


Yorumlar kapatıldı.