Apple’dan Yeni iPhone Sürprizi!

iphone2

Gorilla Glass 3 kaplama, NFC, Touch ID sensör, Apple Pay mobil ödeme sistemi iPhone 6c modelinde aynen devam edecek.

iPhone 6s serisinde LG Display, Japan Display, Sharp, Foxconn ve Pegatron ana tedarikçiler olacak. iPhone 6c modelinde ise LG Display, Japan Display ve Wistron ana tedarikçiler olarak dikkat çekecek.

Bütçe dostu model olarak tanımlansa da Apple’ın pek bütçe dostu olmak istemediğini iPhone 5s/5c modellerinden hatırlıyoruz. Bu yeni 4 inçlik model de muhtemelen 500$-550$ fiyat etiketine sahip olacak.

Apple’ın geçen yıl radikal bir şekilde iPhone serisinde ekran boyutunu büyütmesi tüketiciler tarafından da benimsenmiş ve yeni modeller büyük ilgi görmüştü; lakin 4 inçlik ekran boyutuna ilgi gösterenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktu.

iphone

Apple’ın da bu yönde çalışma yaptığı sık sık gündeme gelmişti. Asya’dan gelen bilgilere göre bu yıl iPhone 6 serisi güncellenirken yanına bir de 4 inçlik yeni bir model daha eklenecek.

Güncellenen seri S takısı ile çağrılacakken yeni model de C takısını alacak. Yani bir önceki yıl yapılan isimlendirme bu yıl da geçerli olmuş olacak.

iPhone 6s serisinde işlemci ve bellek tarafında yenilik yapılacak. Yeni seride Apple A9 yongasetinin kullanılacağı neredeyse kesin. Ayrıca belleğin de 2 GB olacağı düşünülüyor.

iPhone 6c ise Apple A8 yongaseti ile yoluna devam edecek. Ekran boyutu ve çözünürlüğün iPhone 5 serisinden miras alınacağı söylendi.

HTC’de Şaşırtan Ayrılık!