Apple Touch Bar, yaklaşmakta olan MacBook Pro’da olmayacak

Apple Touch Bar, yaklaşmakta olan MacBook Pro'da olmayacak

Apple’ın en yeni MacBook Pro modelini bu yaz sonunda piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirketin yeni üst düzey dizüstü bilgisayarının yükseltilmiş bir M1 işlemciye sahip olduğu ve Touch Bar özelliğini düşüren yeni bir tasarımla geldiği söylenmişti. Şimdi, DSSC analistleri, markanın yeni 2021 MacBook Pro’lardan Touch Bar’ı çıkarabileceği iddialarını doğruladı. Apple Touch Bar yaklaşan Mac Book Pro’da olmayabilir.

Apple, Touch Bar’ı 2016’da MacBook’larda tanıttı. O zamandan beri, birkaç Pro Apple dizüstü bilgisayarın geleneksel işlev tuşlarının yerini alan dijital dokunmatik şeride sahip olduğunu gördük. Ancak uygulama planlandığı gibi gitmedi. Kullanıcılar, Touch Bar’ın geleneksel işlev tuşları kadar kullanışlı olmadığını bildirdi. Artk Apple Touch Bar tamamen ortadan kaldırılabilir ve yaklaşmakta olan MacBook Pro modellerinde eski İşlev tuşlarını geri getirilebilir. Bu yıl piyasaya çıkacağı söylenen MacBook Pro hakkında daha fazla ayrıntıya göz atalım.

Apple Touch Bar, yaklaşmakta olan MacBook Pro'da olmayacak

Display Supply Chain Consultants‘tan gelen haberde Apple gelecek yıl 10.9 inç OLED ekran panelli bir iPad piyasaya sürecek. Ayrıca, DSSC, Apple Touch Bar kısmının artık kalkacağını da ekledi. Bunun sebebi geleneksel bir işlev satırı için yer açılması. Ayrıca sızan diğer kaynaklar iPhone üreticisinin gelecekteki bir MacBook Pro modelinde “Touch Bar’ı iptal edeceğini” de doğruladı. DSSC, “Touch Bars, 2021 yılının ilk çeyreğinde %18 birim pay ve %1.2 gelir payı ile 3 numaralı uygulama olmaya devam ediyor.

Oppo Reno5 Gaming Edition gücüyle de öne çıkacak.