Apple, Samsung’a Öfkeli!

Apple Samsunga Öfkeli

Apple’ın en büyük rakibi olarak görülen Samsung, telefon devini çılgına döndürmüş durumda.

Samsung, sivri reklamlarıyla teknoloji devini çileden çıkarmışa benziyor. Son yıllarda yayınladığı reklamlar ile takıntılı Apple hayranlarını acımasız bir şekilde alay konusu yapan Samsung‘a göre en büyük rakiplerinin pazarlama bölümü başkanı Phil Schiller’ı çileden çıkarmış durumda.

Apple, Samsung'a Öfkeli!

The Verge tarafından ortaya atılan iddiaya göre bu durum iki devin arasında yaşanan yasal savaşlar ile ilgili belgelerden ortaya çıktı. Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan hukuk firmasından teknoloji devinin temsilcisi John Quinn; “Size daha önce ortaya çıkmamış, Apple‘ın rakibi Android’den, özellikle de Samsung‘tan nasıl endişe duyduğunu gösteren Apple‘ın şirket içi belgelerini göstereceğiz.” “Bu yeni, keskin pazarlama stratejisi… Bu, Apple‘ı çılgına döndürdü.” şeklinde konuştu.

Bir başka iddiaya göre ise Schiller, kendi takımına bir e-posta gönderdi. İçeriğinde Samsung‘un yeni reklam stratejisine ait detayların anlatıldığı e-postada “Apple, Samsung‘a karşı soğukkanlılığını kayıp mı etti?” başlıklı Wall Street Journal makalesine de yer veren Schiller ekibine; “Bunu döndürmek için yapmamız gereken çok iş var.” şeklinde hitap etti.

Hatta bu iddialara Schiller’ın endişelerini Apple CEO’su Tim Cook ile paylaştığı da yer alıyor. Reklam firmalarını değiştirmeyi dahi teklif ettiği öne sürülen Schiller’ın Samsung’un saldırılarını karlışık vermek istediği belirtiliyor.

Sizce bu iki teknoloji devi arasındaki savaş ne kadar sürecek?