Apple Music’in Türkiye Fiyatı Açıklandı

applemusicon

Son günlerin en çok konuşulan konusu Apple Music. Spotify’a rakip olan Apple Music’in Türkiye’de ki fiyatı açıklandı.

applemusic1

Apple’ın müzik servisi Apple Music, Spotify’a rakip olrak geliyor. 30 Haziran tarihiyle birlikte Türkiye’de kullanıma açılacak. Şirketin ilk kez WWDC 2015 etkinliğinde duyurduğu online müzik servisinin yurtdışındaki fiyatları daha önce belli olmuştu.Fiyatlar dolardan Türk parasına çevirildiğinde bir hayli yüksek rakamlar gözümüze çarptı.Türkiye’ye de bu rakamlarda gireceği düşünülüyordu. Ancak bugün Türkiye fiyatlarının açıklanmasıyla rakamların çok da fazla olmadığı fark edildi.

applemusic

30 Haziran itibariyle Türkiye’de aktif olacak Apple Music 9,99 TL’lik bir ücretle kullanıcılara sunulacak. Aile aboneliği (maksimum 6 kişi) ise 14,99 TL ile satışa sunuldu. ABD’deki fiyatlar ise bireysel 9,99 dolar, aile aboneliği 14,99 dolar olarak kullanıcılara sunulmuştu.Ezeli rakibi Spotify’ın da aynı ücretle kullanıcılara ulaştığı da aklımıza getirirsek aralarında zorlu bir mücadele olacağını söyleyebiliriz.
Online müzik platformu olan Apple Music’in daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlamak için ilk 90 günü ücretsiz yapan şirket bu konuda da Spotify ile yarışıyor. Spotify’ın da ilk 60 gün deneme süresi ücretsiz.

Twitter’da Videolar Otomatik Olarak Oynatılacak