Apple, Mac fiyatlarında artışa gitti

imac apple

Yeni ürünleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın Türkiye’de satışa sunulması ile beraber Türkiye’den büyük kazanç sağlamayı hedefleyen Apple ayrıca bu pazardaki kazancını daha da artımak için Mac fiyatlarında fiyat artışına gitti.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan en değerli şirketler sıralamasının zirvesinde yer alan Apple Türkiye’deki fiyat politikasında bazı değişikliklere gitti. Doların dünya çapında değer kazanması firmanın ürünlerinin de değerlenmesine yol açtı. Bunun ile birlikte geçen sene 3.000 TL‘ye alabildiğiniz bir iPhone 6 Plus telefonun şimdiki değeri 3400 TL‘ye ulaşmış durumda. Akıllı telefonun yanında diğer popüler ürünleri olan Mac‘lerde bu durumdan etkilenerek fiyat etiketinin yükselmesine neden oldu.

_imac_apple

Etkin olarak fiyat yükselmesine giden ürünler iMac, Mac Pro, Mac Mini, Macbook Air, Macbook Pro ve Macbook olarak sıralandı. Bunun ile birlikte 14 bin TL‘ye aldığınız bir Mac Pro şu an 16 bin TL‘ye ulaşmış durumda. Bu fiyat artışından satışların nasıl etkileneceği bilinmez. Bu cihazları tercih edenlerin genellikle fiyat konusunda sıkıntılarının olmadığını belirtelim. Öte yandan bu kadar büyük oranda bir zammın da yapılması kullanıcıları farklı firmalara yöneltebilir.