Apple iPhone 12 Mini satışlarından umutlu

iPhone 12 çentik

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Apple iPhone 12 Mini satışlarının yüksek seyretmesini bekliyor.

Teknoloji tutkunlarının uzun bir süredir sabırsızlıkla bekledikleri o an sonunda geldi çattı. Apple bugün yeni iPhone modellerini tanıtacak. Apple’ın bu akşam düzenleyeceği etkinlikte 4 yeni iPhone modeli tanıtması bekleniyor. Bu modelleri iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olarak sıralayabiliriz.

iPhone 11 serisinde gayet başarılı bir satış grafiği yakalayan Apple bu çizgisini iPhone 11’in satışlarına borçluydu. Sadece 2020 yılında 65 milyondan fazla satılan iPhone 11 sayesinde Apple’ın satışları da tavan yapmıştı.

Yeni nesilde ise Apple’ın satış yükünü iPhone 12 Mini’nin çekmesi bekleniyor. Bilindiği üzere Apple’ın bu akşam tanıtacağı en ucuz model 5.4 inç ekrana sahip olan iPhone 12 Mini olacak.

Apple iPhone 12 Mini modelinin yok satmasını bekliyor

Apple’a yakınlığı ile tanınan bazı analistlerin hazırladıkları raporlara göre, 5.4 inçlik yeni iPhone modeli satış rakamları bazında diğer iPhone 12 modellerinden çok daha fazla satacak.

iPhone 12 fiyatı ve özellikleri

5.4 inçlik yeni iPhone modelinin diğer iPhone 12 modellerine göre daha fazla satmasının temel nedeni ise fiyatının ucuz olması.

Sızdırılan bilgilere göre iPhone 12 Mini fiyatı 649 dolar olacak. Bu model muhtemelen ülkemizde de 7500 TL seviyelerinde bir etikete sahip olabilir. Böyle düşünüldüğünde iPhone 12 Mini ile Pro varyantı arasında en az 3.000 TL’lik bir fark bulunması bekleniyor.

Doğal olarak bu farktan ötürü iPhone 12 Mini’nin çok daha fazla satması da sürpriz olmayackatır.

150 dolara 5G destekli telefon!