Apple, iPad Pro almak isteyenleri kandırıyor mu?

ipad pro kamerasi

Apple’ın beklenen dev tablet bilgisayarı iPad Pro geçtiğimiz hafta içerisinde ABD ve Türkiye’de satışa çıktı. Ancak bir sorun var. Apple, iPad Pro’nun en üst düzey versiyonunu satamıyor. Detayları haberimizde.

ipad-pro-kamerasi

Geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen bir etkinlikte duyurulan iPad Pro, ülkemizde satışa çıktı. Fiyatlarıyla eleştirilse de iPad Pro, özellikle profesyoneller tarafından ihtiyaç duyulabilecek bir ürün. Ülkemizde 2999 TL’den başlayan ve 4099 TL’ye kadar değişen bir fiyat aralığına sahip iPad Pro’nun en üst düzey versiyonunu satın alamıyorsunuz.

iPad Pro’nun en pahalı versiyonu 128 GB depolama alanına sahip ve Wi-Fi + Hücresel veri bağlantısı sunuyor. 4099 TL’ye satılan bu versiyonu alamıyorsunuz çünkü Apple, 4-5 hafta arasında teslim edilebileceğini söylüyor. Diğer yandan Apple Pencil ve Smart Keyboard aksesuarlarını almak da mümkün değil. Bu ürünler için de yine aynı şekilde 4-5 hafta teslimat süresi belirtilmiş. Ancak diğer versiyonlarda böyle bir durum yok. Siparişinizden 1-2 gün sonra kargoya verilebileceği söyleniyor.

Bu durum sadece ülkemizde özel olsaydı, Apple henüz üst modeli tedarik edememiş derdik ancak benzer bir durum Apple’ın ABD sitesinde de mevcut. Durum böyle olunca bazı kullanıcılar Apple’ın kullanıcıları kandırmaya çalıştığını iddia ediyor. Yani Apple iddiaya göre iPad Pro’nun çok sattığını ve stokların tükendiğini vurgulamak için bilerek geç teslimat yapıyor. İddia bu yönde. Tabii Apple tarafından bu konuya ilişkin bir açıklama gelmedi ancak ilginç bir durum olarak dikkatimizi çekti. Ek bilgi olarak tüm fiyatları aşağıda bulabilirsiniz.

iPad Pro Türkiye fiyatları

  • iPad Pro 32 GB Wi-Fi: 2999 TL
  • iPad Pro 128 GB Wi-Fi: 3599 TL
  • iPad Pro 128 GB Wi-Fi + Hücresel: 4099 TL

iPad Pro aksesuarları

  • Apple Pencil: 379 TL
  • Smart Keyboard: 649 TL

iPad Pro’nun performansı dudak uçuklatıyor!