Apple Firmasından Akıllı Bir Ürün: iKettle

kettle

Hayatımızı sardıklarından beri elimizden düşmeyen akıllı telefonlar ürünleri, giderek başka ürünlerin akıllı olmasına vesile oldular. Akıllı saatler, akıllı bileklikler, akıllı gözlükler, akıllı ayakkabılar gibi giyilebilir teknolojiyi meydana getirdiler. Şimdi sıra evlerimizde kullanılan cihazlara mı geliyor?

Her zaman yanımızda taşıdığımız araçların akıllı olması işlerimizi kolaylaştırıyor. Ancak bu hayatımızı kolaylaştırma işi hala tamı tamamına bitirilmiş değil. Çünkü insanın  bulunduğu mekanlarda ne varsa, onlarında akıllı olması, yönetilebilmesi gereklidir. Bu süreç yavaşta olsa başlatılıyor. Apple firması ilk olarak en çok zamanımızı geçirdiğimiz ev araçlarının da akıllı birer ürün olması için harekete geçti. Evlerimizde ilk olarak akıllı olan ürün ise kettle. Yani her zaman suyu ısıttığımız cihaz. Ancak Apple firması bu ürünü akıllı yaptığından başına diğer ürünlerinde bulunan iPhone, iPad gibi “i” sembolünü koydu. Evlerimiz de yeni akıllı ürün olan iKettle, farklı özellikleriyle akıllı olduğunu hepimize gösteriyor. Tabi bu iKettle, akıllı telefon uygulamasıyla entegre bir şekilde çalışıyor. Uzaktan ve dakikası dakikasına ayarlanabiliyor. Sıcaklık ayarlamaları telefondan yapılabiliyor. Hatta içeceğinize göre sıcaklık ayarlamalarını sizlere sunuyor.

kettle

Akıllı telefonunuz varsa, akıllı ürünleri edinip hayatınızı daha pratik hale getirebilirsiniz. Yatağınızdan kalktığınızda hemen telefonunuzdan göndereceğiniz bir talimatla suyunuz kaynamaya hazır hale gelecektir. Suyunuz kaynadığında ise, sesli bir uyarı alıyorsunuz. Aynı zamanda da telefonunuza mesaj geliyor. Apple firmasının ABD içerisinde satışa sunduğu bu ürün 160 dolar civarındadır. Kısa zaman sonra diğer ülkelerde de bu ürünü görmek mümkün. Sadece iKettle değil, daha fazla ev ürünleri üzerinde akıllı uygulamalar düşünülüyor. Akıllı ev projeleri gereğince yapılan çalışmalar, hayatımızı nasıl bir şekle sokacaktır, bekleyip göreceğiz…