Apple eski yazılımları çalıştıran cihazlar için çevrimiçi hizmetlerini kapatacak

Apple "şimdi al sonra öde" haApple bu hizmetin fişini çekiyoryal kırıklığı yarattı

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın aldığı yeni bir karar, bu şirketin eskiyen yazılımlarını kullanmaya devam edenleri pek memnun etmeyecek gibi görünüyor.

Apple eski yazılımları çalıştıran cihazlar için çevrimiçi hizmetlerini kapatacak. Apple’ın hizmetleri, iOS ve macOS gibi şirketin işletim sistemlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Ancak yeni yazılımlarla yeni özellikler getirilmesine rağmen, Apple çevrimiçi hizmetlerini eski yazılımlarda da çalıştırmaya devam ediyor. Ancak şirket yakın zamanda bazı eski yazılımlar için hizmetlerini kapatacak.

apple 7

StellaFudge olarak bilinen sızıntı kaynağına göre, iCloud dışındaki hemen hemen tüm Apple çevrimiçi hizmetleri, iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 ve tvOS 11 çalıştıran cihazlarda çalışmayı durduracak. Sızıntı, bu yazılımı kullanan kullanıcıların yakın gelecekteki kısıtlamadan haberdar edileceklerini ve mümkünse cihazlarını güncellemeleri gerektiğini iddia ediyor.

Daha önce StellaFudge, AirPods Max, AirTags gibi ürünlerin gerçek fotoğraflarını ve M1 iPad Pro ve iPhone 12 serisi gibi ürünler hakkında bilgiler sızdırmıştı.

Apple "şimdi al sonra öde" hayal kırıklığı yarattı

Apple eski yazılımları çalıştıran cihazlar için çevrimiçi hizmetlerini kapatacak

Ancak farklı bir kaynak tarafından belirtildiği gibi, bu sızıntıyı destekleyen başka bir şey daha var. Şirket, geçen ay “eski yazılım sürümlerinin Artık Uygulama Mağazası, Siri ve Haritalar gibi Apple Hizmetlerini desteklemeyeceğini” açıklayan yeni bir destek makalesi yayınladı.

Şu anda, iPhone 3GS gibi eski bir cihazınız olsa bile, iMessage gibi hizmetleri hala kullanabilirsiniz. Benzer şekilde, iPhone 4 kullanıcıları hala FaceTime aramaları yapabilirler. Elbette, bu cihazlarla yeni özellikler desteklenmiyor, ancak orijinal yeteneklerini kaybetmediler.

Apple Siri ile karma gerçeklik gözlüğünü kişiselleştirecek

Bu kararın nedenleri belirsiz olsa da, Apple eski yazılımlar için desteği sonlandıracak büyük bir yükseltme üzerinde çalışabilir. Örneğin, WhatsApp, her yıl güncelleme ve yeni özellik eksikliği nedeniyle eski cihazların uygulamaya erişmesini engeller.

Tabii ki, eski Apple yazılımlarını kullanan kullanıcı sayısı gerçekten düşüktür. Apple’a göre, iOS 15’ten önceki yazılım kullanan cihazların oranı yalnızca %8 düzeyinde. Bu, hizmetleri yeni cihazlara sınırlandırmanın etkisinin büyük olmayabileceği anlamına gelir. Apple eski yazılımları çalıştıran cihazlar için çevrimiçi hizmetlerini kapatacak.

Facebook Messenger çok oyunculu oyunlar oynamanıza izin verecek