Apple eski CPU tasarımcıları, Qualcomm’a gidiyor

Apple eski CPU tasarımcıları, Qualcomm'a gidiyor

Apple tasarımcıları start up projeleri satılırken Qualcomm’a geçmeye karar verdi. Qualcomm, Nuvia’yı yaklaşık 1,4 milyar dolara satın alacağını açıkladı. Muhtemelen 2019’un başlarında kurulan Nuvia’yı duymadınız. Adı duyulmamasına rağmen neden bu kadar değerli? Şirketi kuran kişi yüzünden.

Gerard Williams CEO ve Başkan, John Bruno ve Manu Gulati mühendislikten sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı. Üçü Apple’da yıllarca çalıştı (ikisi Google’da da birlikte).Bu üç isim de önemli endüstri gazileri olarak anılıyor. Özellikle CEO’nun kimlik bilgileri oldukça etkileyici. Gerard Williams ,ARM’de Corex-A8, A15 ve diğer çekirdeklerde çalıştı. Daha sonra Apple CPU ve yonga seti geliştirmenin Baş Mimarı oldu. Cyclone ile başlayıp Firestorm ile biten temel tasarımlar üzerindeki çalışmalara liderlik etti. Temel olarak, bu, Apple’ın A7’den başlayarak mevcut A14’e kadar tüm yongalarını kapsıyor. Bruno ve Gulati de 2017’de ayrılıncaya kadar ekibinde hizmet etti.

Apple eski CPU tasarımcıları, Qualcomm'a gidiyor

Bu da bizi bugüne ve Nuvia’ya getiriyor. Şirket, “yüksek performanslı işlemciler, Yonga Üzerindeki Sistemler ve bilgi işlem yoğunluklu cihazlar ile uygulamalar için güç yönetimi alanlarında sektör lideri uzmanlığa sahip, kendini kanıtlamış birinci sınıf bir CPU ve teknoloji tasarım ekibine sahip. Nuvia’nın ürettiği CPU’lar Qualcomm’un amiral gemisi akıllı telefon yonga setlerinde, dizüstü bilgisayar çiplerinde ve hatta arabalarda kullanılacak.

Geçen yılın Ağustos ayında Nuvia, Phoenix CPU’sunun ön sonuçlarını yayınladı. Sonuçlar Apple ve Intel ile karşılaştırıldığında iki kat daha fazla performans sundu. Qualcomm, yıllardır CPU’larının temeli olarak ARM Cortex tasarımlarını kullanıyor. Nuvia ekibiyle birlikte şirket, şirket içi tasarımları yeniden kullanmaya başlayabilir. Sonunda Apple için iyi bir rekabet söz konusu olabilir.

Bitcoin için Avrupa’dan kötü haber geldi!