Apple, Asya pazarında Xiaomi’yi geçmeye başardı

o0

Asya pazarında Amerikan devi Apple’ın hakimiyeti yayılmaya devam ediyor. Son raporlara göre firma bu pazarda Xiaomi’yi geçerek ikinci sıraya yükseldi.

Apple’ın bu başarı oldukça önemli, öyleki Asya pazarı dediğimizde Çin ve Hindistan’ı da kapsadığından dolayı 3 milyarlık bir potansiyel müşteriyi içeriyor. Bu pazarda boy gösteren firmalar gelirlerinin önemli kısmını bu pazardan çıkıyor.

Yayınlan son raporlara göre Apple sonunda Ve son zamanlarda, Global Stats tarafından hazırlanan StatCounter , Şubat 2023 için Asya’daki Mobil Satıcı Pazar Payı ile ilgili verilerini yayınladı ve Apple , Asya’daki en popüler 2. akıllı telefon markası olarak Xiaomi’yi geride bırakırken, Samsung zirvede kaldı. Veriler, Samsung’un %22,25 pazar payıyla liderliği elinde tuttuğunu, Apple’ın %17,15 ile ikinci, Xiaomi’nin %16,19 ile 3’üncü, Oppo’nun %10,82 ile 4’üncü ve Vivo’nun %9,76 ile 5’inci sırada yer aldığını gösteriyor.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

Akıllı telefon üreticisi, çevrimdışı perakende satış ve hizmet mağazalarının mevcudiyetinin yanı sıra marka reklamcılığına çok şey kattığından, Samsung’un Asya’daki büyük pazar payı, marka varlığıyla kolayca açıklanabilir. Ayrıca lansman sonrası cihazlarında yaptığı indirimlerle, Samsung Galaxy S20 FE ve Samsung Galaxy S23 serisi gibi daha fazla müşteriyi akıllı telefonlarını satın almaya teşvik eden iyi bir pazarlık gibi görünmesini sağlıyor .

Apple artık Asya’daki en büyük 2. akıllı telefon markası haline geldi. Huawei’nin ayrılmasıyla birlikte, önceki Huawei amiral gemisi sahipleri, iOS’un Huawei’nin önceki EMUI işletim sistemine benzerlikleri nedeniyle stok Android yerine iOS’u tercih edebilir ve bu nedenle iPhone’a geçebilir. Malezya ve Vietnam gibi gelişmekte olan Asya pazarlarına öğrenci indirimlerinin getirilmesi de markanın pazar payını genişletmeye yardımcı oluyor.

Bu arada Xiaomi , Oppo ve Vivo , Şubat ayında küresel pazar için herhangi bir cihaz piyasaya sürmemişti ve Çin akıllı telefon pazarındaki durgunluk nedeniyle Çin dışındaki küresel pazar, bu Çinli akıllı telefon markalarının birincil odak noktası olmalıdır. Daha bu hafta Xiaomi, Google Pixel Magic Eraser gibi özellikleri içeren 6 aylık ücretsiz bir Google One aboneliği ile küresel pazar için Xiaomi 13 serisini piyasaya sürdü.

Dell yeni nesil laptopu görücüye çıkardı