Apple Akıllı Saatine iWatch Diyemeyebilir

Apple Akıllı Saatine iWatch Diyemeyebilir

Apple’ın uzun süredir gündemden düşmeyen akıllı saatini iWatch ismi altında piyasaya sürmesi bekleniyordu ama bu durum söylendiği kadar kesin olmayabilir.

Teknoloji devi Apple‘ın, son dönemde hızla yükselen giyilebilir cihazlar alanına yöneleceği uzun süredir konuşuluyordu ve Apple’ın bu alandaki ilk ürünü olması beklenen akıllı saatinin varlığı artık neredeyse kesinleşmiş durumda. Apple henüz akıllı saatini resmi olarak duyurmuş olmasa da, akıllı saatten bugüne kadar iWatch adıyla bahsediliyordu ve Apple’ın da yeni ürününü bu isimle piyasaya sürmesi bekleniyordu.

iWatch

Ancak konu hakkında ortaya çıkan yeni haberler gösteriyor ki, Apple kendisinden beklenenin aksine yeni akıllı saatine iWatch ismini veremeyebilir. İsviçreli saat üreticisi Swatch, Apple’ın iWatch ismini marka haline getirememesi için şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Swatch‘un Apple’a karşı aldığı bu tutumun sebebi ise, firmanın iSwatch ismiyle piyasada yer alan saat serisiyle var olan isim benzerliği. Swatch’ın iSwatch ismini şimdiden onlarca ülkede markalaştırmış olması, Apple’ın amacına ulaşmasını güçleştirecek gibi görünüyor.

Amazon Akıllı Telefon Tasarımı Ortaya Çıktı