Android Pie’nin 10 ay sonra çözebildiği sorun!

WearOS

10 ay önce baş gösteren sorun, Android Pie 9.0 ile yeni çözüldü! Google yamayı yayınlayarak sorunu nihayet nihayete erdirdi.

Bundan yaklaşık 10 ay önce Wear OS kullanıcıları bir sorunla karşılaşmaya başladılar; akıllı saat üzerinden yapılan sesli görüşmeler kesinti uğruyor, gecikiyor ve kullanılamaz hale geliyordu. Aylardır bariz şekilde kendini gösteren sorun onlarca geri bildirime rağmen bir türlü yamalanmadı.

Wear OS’taki hata Android Pie ile çözüldü

Neyse ki hata, kullanıcılara göre sonunda çözülmüş görünüyor. Android 9.0 Pie‘ye gönderilen yeni yamayla artık Wear OS kullanıcıları sesli görüşmelerini sorunsuz şekilde yapabiliyorlar.

Bug’ın çok önemsenmeyecek kadar küçük olmadığı oldukça açıktı. Zira birden çok uygulamayı etkiliyordu ve aramalarda en az 10-15 saniyelik kesintiler yaşatıyordu. Pek çok kullanıcı mecburen sesli arama özelliğini kapatmak zorunda kaldı.

İşin kötüsü, yama Pie ile gönderildi fakat bu sürüm hala çok az sayıda telefonda mevcut. Az sayıda da olsa Samsung, Xiaomi gibi firmaların telefonları arasında da etkilenenler var. Bunlar için de önümüzdeki dönemde adım atılacaktır.

Google Pixel 3 XL’ın kutu içeriği sızdırıldı