Android Marshmallow kullanımı ikiye katlandı!

android marshmallow surumu

Android Marshmallow kullanımına ilişkin Google yeni istatistikler yayınladı. Her ay yayınlanan rakamlarda bu sefer ciddi bir artış söz konusu.

Android işletim sisteminin geliştirici sayfasında yayınlanan aylık istatistikler her ay güncel olarak Android sürümlerinin kullanım oranlarını gözler önüne seriyor. Yeni rakamlar karşınızda. Marshmallow’un yükselişi dikkat çekiyor. Değerler Nisan ayı içerisinde açıklanmış olsa da aslında Mart ayının kullanımını ifade ediyor.

Android Marshmallow kullanımı ne durumda?

Aşağıdaki tabloda tüm Android sürümlerinin oransal olarak dağılımını görebilirsiniz. Rakamlarda bu ay ciddi bir artış var. Artık büyük üreticilerin güncelleme çıkarmaya başlamasıyla artış hemen kendini gösterdi.

An itibariyle Android 5.0 Lollipop sürümünün kullanım oranı %35 seviyelerine ulaşmış durumda. İkinci sırada ise Android 4.4 KitKat bulunuyor. KitKat sürümü %33 seviyelerinde. Ancak asıl dikkat çeken Android Marshmallow kullanımı.

Geçtiğimiz ay Android Marshmallow kullanımı %2 seviyelerindeyken bu ay %4.6’ya erişmiş durumda. Bu rakamın artmasındaki en büyük etken LG, Samsung ve HTC gibi dev üreticilerin güncel modellerine Marshmallow’u dağıtmaya başlaması.

Rakamın artmış olması bir yandan iyi olsa da artış oranı itibariyle aslında pek tatmin etmiyor. Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Google I/O 2016 etkinliğinde yeni Android 7.0 N duyurulacak. Zaman bu kadar azalmışken halen daha %4.6 oranı pek kabul edilebilir değil.

android-marshmallow-kullanımı-1

Huawei P9 ve P9 Plus resmi olarak duyuruldu!