Amerika’da 300.000 Drone, Resmen Lisans Aldı

drone 1

Amerika Birleşik Devletlerinde, 300.000 Drone, lisanslı biçimde havada süzülüyor. The Federal Aviation Administration (Federal Havacılık Dairesi), Drone kullanımı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kısa süre önce ülkemizde, teknolojiyi yanlış anlayıp, Kız Yurdu’nu Drone ile gözetleyen bir şahsın yakalandığı yönündeki haberler, gerek TV kanallarına, gerekse gazete sayfalarına konuk olmuştu.

Amerika Birleşik Devletlerinde ise durum çok daha farklı. Eğer bir Drone kullanmak istiyorsanız, The Federal Aviation Administration’a (Federal Havacılık Dairesi) kayıt yaptırmanız şart.

Karşınızda, Türkiye'de farklı amaçlarla kullanılan bir Drone

The Federal Aviation Administration verilerine göre, 2016 yılı Ocak ayına kadar, 300.000 drone yasa ile kayıt altına alındı. Söz konusu rakamlar, 6 Ocak itibariyle geçerli ve piyasaya, gün geçtikçe büyüyor.

Gelecek yıl, bu tarihlerde söz konusu rakamın 700.000 adete ulaşması bekleniyor.  Bir cihazın, The Federal Aviation Administration’a kaydı sadece ve sadece 5 dolarlık maliyete sahip.

Ancak 5 dolarlık maliyet sizi kesinlikle yanıltmasın. Bu teknoloji harikalarının yasa dışı işlemlerde kullanılması, sahiplerine 250.000 dolar ve hafif hapis cezaları ile karşı karşıya bırakıyor. Yasa dışı eylemler ağırlaşır ise, cezalar da ağırlaşıyor. Yani, “Kız Yurdunu” Amerika Birleşik Devletlerinde izlemenin cezası en az 250.000 dolar ve hapis. Kullanıcılar, kurallarına göre oynamazlarsa, lisansları hemen ellerinden alınıyor.

Yasaklar arasında teknoloji harikalarının kulelere fazla yaklaşmaması, cihazların 120 metrelik yüksekliği aşmaması, geceleri kullanılmaması, doğal parklardan uzak kalması ve şahsi mülklerden uzak durması gibi kalemler yer alıyor.