American Horror Story’de Yeni Gizemler!

FX kanalının en çok izlenen dizileri arasında yer alan American Horror Story’de çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. İlk yarısının önümüzdeki günlerde sona ereceği dizide, son derece çarpıcı sürprizler yaşanması olası.

14 Eylül tarihi itibariyle gösterime giren ve ilk bölümüyle sadece Amerika Birleşik Devletlerinde, 6 milyon izleyici ile buluşan American Horror Story; Evan Peters, Sarah Paulson, Lily Rabe, Denis O’Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Wes Bentley, Lady Gaga, Cheyenne Jackson, Leslie Jordan ve Adina Porter kemik kadrosunu korudu. Ancak kadrosuna kattığına bir isim var ki olağanüstü derecede sansasyonel:  Jerry Maguire filmindeki Rod Tidwell rolüyle yardımcı oyuncu Oscar ödülünü kazanan Cuba Gooding Junior…

Yapım; IDX belgeselleri tanımında şekilleniyor. IDX, dünyanın açık ara en çok izlenen suç kanalı ve çeşitli betimlemelerle, en ağır suçları isimlendiriyor. Hatta, söz konusu kanal, American Horror Story’nin yeni sezonuna benzer şekilde, “Cumartesi Gecesi Korkuları” dosyasında, paranormal vakaları konu alıyor. Elbette, söz konusu vakalara; inanandan çok inanmayanın olması doğal.

american horror story

American Horror Story’nin yeni sezonu, Amerika tarihinin kara deliği olan “Roanoke Colony” efsanesine dayanıyor.

Peki nedir bu mit? Roanoke Kolonisinin ilk nesli Walter Raleigh 1584 yılında Kuzey Amerika kıyılarında yerleşime uygun yerler tespit etmek amacıyla bir ekibi gerekli donanımla, İngiliz Kraliçesinden destek alarak, yeni kıtaya doğru yol aldı. Phillip Amadas ve Arthur Barlowe başkanlığındaki bu ekip Kuzey Amerika’dan hayvan, bitki örnekleri ve iki yerliyle beraber döndü.

Ancak Roanoke Kolosinin asıl sırrı bu değildi. 1590 yılında Amerika’ya yelken açan son grubun izine asla rastlanamadı. Bahsi geçen topluluk için Kızılderili yamyamlar tarafından yenildikleri, topluluk arasına karışarak asimile oldukları ve okyanus yolculuğunda, vatana dönüş sırasında yitip gittikleri hakkında üç adet senaryo var.

Yapımın ilk beş bölümü Roanoke Kabusu ismi altında yayınlanırken; altıncı bölümden itibaren başka bir mite dem vuracağını iddia ediliyor. Söz konusu mit, özellikle oyun dünyası için çok bilindik: Slender Man! Ancak bunun gerçek olup olmadığına dair pek çok şüphe taşıdığımızı belirtmelitiz.

Her şeye karşın American Horror Story, yeni sezonuyla hem reyting listelerinde hem de eleştirmen puanlarında zirvede. Slender Man’in ortaya çıkması da temennimiz.

Gears of War 4’e Ulaşmak İmkansız!