AMD’den Kodamanvari bir APU: Godavari A10-8850K

AMD’den Kodamanvari bir APU: Godavari A10-8850K

Bilgisayar bileşenleri üreticileri arasında en baş sırada yer alan AMD, ürettiği APU’larla son zamanlarda popülerliğine popülerlik kattı.

AMD’nin ATI ile birleşmesi ikilinin satışlarda başarı elde etmesini sağladı. Hatta ve hatta Intel ve Nvidia son dönemlerde rakiplerine pazar payı olarak neredeyse geçilmiş durumdalar –Kategori olarak: İşlemci ve ekran kartı gibi- Zira AMD, gerek oyun konsolları gerekse oyun firmaları ile anlaşmalar yaparak Nvidia’yı sıkıştırmış durumda.

Intel de durum farklı değil. Firmanın 2. Üretimi Sandy Bridge’den sonraki aile serisi 3.nesil Ivy ve son olarak 4. Nesil Haswell’ın tüm işlemci çekirdeklerinin aynı anda işlemci ön belleğini kullanması, işlemcinin performansının yarı yarıya düşmesine neden oluyordu.

AMD’nin yeni APU’su Godavari A10-8850K çok iddialı bir APU olacak. APU kısaca bir yongaseti. Yani işlemci ve grafik işlemcisini tek bir işlemcide birleştiriyor.

AMD’den Kodamanvari bir APU: Godavari A10-8850K
AMD’den Kodamanvari bir APU: Godavari A10-8850K

Godavari A10-8850K’nın özellikleri ise şunlar: 4 MB L2 Cache ön bellekli 4 çekirdek ve 4 iş parçacığı sayısına sahip toplam 8 adet 3.7-4.1 GHz hızlarında çalışan bir işlemci ve AMD Radeon R7 Sea Island grafik işlemcisi.

Grafik işlemcisinin saat frekans hızı: 856 MHz ve işlemci 512 MB Stream çekirdeğine sahip. APU’nun toplam güç tüketimi ise 95W TDP.

Ürün 149 dolar yaklaşık olarak 363 TL’ye satışa sunulacak. Cihazlar bu yaz Kaveri’nin tahtını ele geçirecek yani yazdan önce satın alma imkânınız yok.

Uncharted 4’ten Yeni Görüntüler Yayınlandı


Yorumlar kapatıldı.