AMD’den FreeSync atağı!

amd freesync

AMD’den Monitörler için çözüm oluşturacak yeni teknoloji: FreeSync. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Bugüne kadar FreeSync uyumlu monitörleri kullanabilmek için DisplayPort bağlantısından faydalanmamız gerekiyordu. HDMI bağlantısının da listeye eklenmesi ile artık daha uygun fiyatlı monitörlerde de FreeSync teknolojisinin nimetlerinden yararlanabileceğiz.

Özellikle daha fazla tüketiciye ulaşması adına HDMI uyumluluğu da büyük önem taşıyor. FreeSync : Üretici ve standardın geliştiricisinin ekstra çaba göstermesi anlamına geliyor.

amd freesync

AMD gerekli çalışmaları halen yapıyor. HDMI 1.2 standardını destekleyen tüm Radeon Ekran Kartlarına bir yazılım güncelleştirmesi ile FreeSync entegrasyonu sağlamaya başlayacak.

Bu noktada 4K monitörlerin henüz desteklenmediğini de sizlere belirtelim. HDMI üzerinden 4K görüntü aktarımını AMD desteklemediği için kullanıcılar DisplayPort üzerinden devam etmek zorunda kalıyordu.

Üreticiler de yeni ürünlerinde HDMI desteği sağlamak üzere çalışmalar yapıyor. AMD bunun için sıkı bir işbirliği halinde ve hali hazırda piyasaya çıkmak üzere olan pek çok monitörde bu destek yer alacak. Konuyla ilgili yeni gelişmeler oldukça bunları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Kickstarter o paranın peşine düştü!