Amazon Xbox’ı Satın Alıyor!

Xbox One satışlarının beklendiği gibi olmaması ve PlayStation 4’ün gerisinde kalması Microsoft’un oldukça fazla canını sıkmaya başladı. Durum öyle bir hal aldı ki Microsoft’un Xbox bölümünü elden çıkarmak için girişimlerde bulunuyor. Amazon’un da Xbox oyun haklarını satın almak için Microsoft’u yokladığı ortaya çıktı.

microsoftxboxone4842

Oyun sektörüne yakınlığı ile bilinen Pete Dodd, Amazon’un geliştirici firma ile temas halinde olduğunu açıkladı. Ayrıca Dodd, Microsoft CEO’su Satya Nadella ile büyük yatırımcıların fikir alışverişinde bulunduğu ve konuyu değerlendirdiğini belirtti. Diğer yandan konunun sektör içerisinde söylentiye dönüştüğünü ve doğruluğu hakkında bilgisi olmadığını sözlerine ekledi.

Xbox bölümünün satılacağı hakkında ki dedikodular ilk olarak Microsoft’un CEO adayları listesinde bulunan Stephen Elop tarafından seçilmesi halinde bu bölümle ilgili satışın yapılacağını dile getirmişti. Otoritelerin bazıları tarafından bu durumun söz konusu olamayacağı belirtilse de, Xbox bölümündeki zararın yıllık 2 milyarı aşması durumun düşünülebileceğini ortaya koyuyor.

Zararın ne kadar devam edeceğini merak eden yatırımcıların en büyük isteği firmanın sırtına daha fazla yük olmaması yönünde…