Amazon TikTok benzeri bir özellik getiriyor

amazon internet uydulari 2

Dünyanın en önemli e-ticaret platformlarından biri olan Amazon, tasarımını TikTok’tan esinlendiği yeni özelliğini resmen duyurdu.

Amazon TikTok benzeri bir özellik getiriyor. TikTok, sosyal medya dünyasının belki en çok kullanıcıya sahip platformu değil. Ancak rakiplerini etkileme konusunda diğer bütün isimlerden çok daha baskın olduğu kesin. Kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren başta Instagram olmak üzere birçok sosyal medya devinin yakın markajında olan bu isim, bugüne kadar neredeyse tüm özelliklerini başka şirketlere kopyalatmayı başardı. Ancak TikTok’un tasarımı nasıl beğenildiyse, onu kendi sektörünün dışındaki isimler bile taklit etmeye başladı. Evet, Amazon’dan bahsediyoruz.

1

Dünyanın en büyük e-ticaret platformu konumunda olan Amazon, Inspire yani Türkçesi İlham olan özelliğini resmen duyurdu. Tasarım olarak TikTok’tan esintiler taşıyan bu özellik sayesinde artık kullanıcılar, video veya fotoğraflar üzerinden alışveriş deneyimi yaşayabilecekler.

Amazon toplu işten çıkarımlara başladı

Amazon TikTok benzeri bir özellik getiriyor

Bunun için fenomen ya da ünlü kişiler tarafından hazırlanan fotoğraf veya videolar kullanılacakken, aynı içerik içerisinde birden fazla ürün mevcut olacak. Bu ürünler bazen bir kombin şeklinde sunulacakken bazen de birbirinden bağımsız birçok ürün tek bir video veya fotoğraf içerisinde kullanıcının beğenisine sunulacak. İlgili içeriğin sağ alt kısmında ise o video veya fotoğrafta bulunup satışı yapılacak olan ürünlerin görselleri satışa hazır şekilde yer alacak.

amazon internet uydulari 2

Bununla birlikte söz konusu özelliğin ilk etapta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunulduğunu ve kategori olarak da sadece şimdilik tam listesi belli olmayan 20 kategori için düşünüldüğünü belirtelim.

Tesla işe alacak birilerini bulmakta zorlanıyor