Alman otomobilleri Çin’de revaçta!

Alman

Geçtiğimiz günlerde Alman otomotiv devlerinin Çin’deki yedi aylık satış rakamları açıklandı. Dünyanın en büyük pazarında yükselişe geçen Alman otomobilleri Çin’de büyük ilgi görüyor. İşte detaylar.

Yılın ilk yedi ayında Çin pazarında iyi bir ivme yakalayan Alman otomotiv devleri Mercedes-Benz, Audi ve BMW‘de yüzler gülüyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarda %15 artış kaydeden Mercedes-Benz, son yedi ayda Çin’de tam 392.780 otomobil sattı. Hemen ardından onu takip eden Audi ise %17’lik bir artışla 359.781 otomobil satabildi. BMW ise diğer rakiplerine nispeten düşük olan %4’lük bir artışla yılın ilk yedi ayında toplam 330.671 satış rakamına ulaştı. Mercedes-Benz satışlarda Audi’yi geçse de Çin’de son dönemde revaçta olan Alman otomobili Audi A4 sedan modeli olarak açıklandı.

Alman otomotiv devleri Çin hükümetinin dış politikalarını akıllıca kullanıyor!

Çin hükümeti son dönemde ABD’deki Trump yönetiminin Çin mallarına yönelik uyguladığı ithalat tarifleri nedeniyle yüzünü Avrupa’ya çevirmeye karar verdi. Pekin yönetimi bu doğrultuda Avrupa’ya uyguladığı ithalat tarifelerini %25’ten %15’e indirdi.

Avrupalı Mercedes-Benz, Audi ve BMW gibi otomotiv devleri de krizi fırsata çevirmekle imkansızı başardı diyebiliriz. Çünkü Çin ve ABD arasında devam eden ticaret savaşında deyim yerindeyse çapraz ateş altında kalan Avrupalı üreticiler ABD tesislerinde ürettikleri bazı SUV modellerini Çin’e ihraç ediyorlardı. Değişen gümrük tariflerinden büyük zarar edeceği öngörülen üreticiler zararlarını telafi etmek bir yana kâra geçmeye başladılar.

BMW Güney Kore’den özür diledi!

Alman