Alienware’den, Oculus Rift ile Donanmış İlk Laptop!

alienware

Oyun canavarı olarak kabul edilen ve tüm dünyada pek çok kullanıcının hayali olan Alienware, yeni laptop’una eklediği özellikler ile göz kamaştırıyor. PC dünyasının rüya üreticisi, dünyada ilk becerilerle silahlanmış.

Alienware kurucularından Frank Azor, sanal gerçeklik kavramının yirminci yılında, piyasaya sürecekleri yeni laptop hakkındaki bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Frank Azor’a göre, “son derece uygun fiyatla” konuşlandırılan Alienware X51 modeli, Oculus Rift ve OLED gibi azami aksesuarlarla piyasaya giriş yapacak.

Oculus Rift’in yaratıcılarından Palmer Luckey, Frank Azor ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, normalde 600 dolara alıcı arayacak Oculus Rift, Alienware X51 ile 400 dolara etiketlenecek. Alienware X51’in standart fiyatı 1200 dolarken, Oculus Rift opsiyonu ile donanmış model 1600 dolardan kullanıcılara hitap edecek.

Bilgisayar oyunu müdavimleri, bu şekilde daha uygun fiyata dünyanın en performanslı oyun PC’lerinden birini ve gerçeklik aparatını elde etme fırsatı bulacak.

alienware homepage echolaunch 20140106

Dizüstü bilgisayarın, hayal gücünü zorlayan nitelikleri elbette OLED ekran ve Oculus Rift ile sınırlı değil. Laptop PC’nin grafik yongasının GeForce GTX 980 veya 980 ti veya dengi olması kesin gibi görünüyor.

Diğer bir bomba ise dizüstü bilgisayarın ekranı. Piyasanın en gelişmiş dizüstü bilgisayarlarında bile LED ekran teknolojisinden faydalanılıyor. X51 ise, 2560 x 1440 çözünürlüğe tam destek veren 13 inçlik ekranla taçlandırılacak. Üreticinin açıklamasına göre, böyle bir sistemin normal satış fiyatı 5000 dolar ama firma, her nasılsa bu laptop’u azami 1600 dolardan pazarlayacak.

Uzaydan gelmiş gibi görünen teknoloji harikasının diğer donanım özelliklerine değinmezsek haksızlık etmiş oluruz: 1600 MHz hızında, 16 GB Bellek, Serialş ATA-300 1 TB 7200 RPM sabit disk, Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n bağlantı noktaları, 6 MB’lık ön bellek mimarisi ve 3.5 GHz’lik 4 çekirdeki Intel Core i7 işlemci. Her ne kadar, işlemci “biraz yetersiz” görünse de, bu aksesuarlarla sunulan bir laptop için son derece makul olduğunu görmezden haksızlık olur diye düşünüyoruz.

Yazılım Korsanı 3DM Gelecekten Endişeli