AİDO İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

AIDO

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden Sabancı Üniversitesi’nin Yönetici Geliştirme Birimi EDU ve Avea işbirliğiyle AVEAKampus çatısı altında kurulan AVEA İletişim ve Değişim Okulu (AİDO), ikinci dönem mezunlarını verdi.

Avea ve Sabancı Üniversitesi Yönetim ve Gelişim Bölümü EDU işbirliğiyle AVEAKampus çatısı altında hayata geçirilen AVEA İletişim ve Değişim Okulu’nun (AİDO) Avea Saha Satış Kanalları Sertifikasyon Gelişimi Programı ikinci dönem mezunlarını verdi.

Avea Saha Satış Kanalları Sertifikasyon Gelişimi Programı, Avea mağazalarında müşteriyle doğrudan temas kuran çalışanları eğitmek ve satış becerilerini artırmak amacıyla hayata geçirildi. Nisan 2014’te sertifika alan 250 yöneticinin ardından Aralık ayında sertifikalarını alan 350 yöneticiyle birlikte programdan mezun olanların sayısı 600’a yükseldi. Böylece “Geleceğe Kanat Açıyoruz” konseptiyle yola çıkılan mezuniyet programıyla saha kanalındaki müdür pozisyonunun yüzde 70’i mezun edilerek, yetişkin müdür kadrosunu oluşturmada bir ilke daha imza atıldı.

AIDO

Avea’nın saha kadrosu yeni yeteneklerle güçleniyor

Sektöre donanımlı eleman yetiştiren öncü bir teknolojik iletişim eğitim projesi olan AİDO kapsamında Avea Saha Satış Kanalları Sertifikasyon Gelişimi Programından uygulamaya koyulduğu ilk günden beri 600 yönetici mezun oldu.

İlk mezuniyetin ardından Avea çatısı altında çalışmaya başlayan personelin yanı sıra, kanal bazında verilen eğitimlerle gelişimlerini artıran ve performanslarını yükselten 18 personel Avea genel merkezde konumlandırıldı.

Sahada yetkinlik gelişimini bütünsel bir çaba olarak gören Avea, 460 bayi sahibini ve 2014 yılında Avea ailesine yeni giren 56 iş ortağını da benzer programlara dahil etti. Bunlara ek olarak Avea, bayilerde müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini arttırmaya yönelik başlattığı ”Avea Danışmanları” adı altında İstanbul’da konuşlanan 15 kişilik ekibi genişleterek Türkiye’ye yayılmasını sağladı ve ekibi 60 kişiye çıkardı.

Günlük yaklaşık 4 bin TL maliyeti olan eğitim programı çalışanlar ve iş ortakları için tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

Bilgisayar Satışlarını Windows 10 da Kurtaramayacak