8 Megabit Yetmiyorsa Bunu Bekleyin

10gigabit

8 Megabit internet bağlantısını hızlandırarak 10 gigabit’e çıkaracak kablolu bağlantı teknolojisi kağıt üzerinde tasarlandı.

10gigabit

Kablolu bağlantı sektöründen CableLabs, DOCSIS 3.1 spesifikasyonlarını açıkladı. Üye şirketlerin zamanla bu spesifikasyonları uygulamaya başlayacaklarını düşünen CableLabs, yeni spesifikasyonun indirme hızının 10Gbps, gönderme hızının da 1Gbps’a kadar çıkacağını belirtti. Çevrimiçi oyunların gecikmelerini azaltacak olan Etnik Kuyruk Yönetimi (Active Queue Management)’de yenilikler arasında yer alıyor.

Her ne kadar şuan imkansız gibi dursada, kağıt üzerinde hazırlanan spesifikasyonun 100 terebaytlık indirme heveslerimizi karşılayacağa benziyor. Bunun için yarı iletken üreticilerinin teknolojiyi kendi bileşenlerine eklemesi gerekirken, modem üreticilerinin de kendi modemlerini üretmesi ve kablo şirketlerinin bu bant genişliğini desteklemesi gerekecek.

Henüz kağıt üzerinde tasarlanan bu teknolojinin ise ne zaman hayata geçirileceği merak konusu olurken, önümüzde uzun bir dönem var gibi geliyor.