300 Seriyi Üçlüyor

300ön

İlk olarak 7 yıl önce gösterime giren 300 filmi, çizgi roman gibi grafikleri ve savaş sahneleriyle dikkat çeken filmler arasında yer almıştı. Tarihi bir kahramanlık destanını çizgi roman gözüyle anlatan film o kadar dikkat çekti ki, yapımcılar devam filmleri için kolları sıvadı.

Ana karakter öldüğü için ilk başta izleyici tarafından tepki gören 300’ün devam filmi geçtiğimiz hafta gösterime girdi. 300: Rise of An Empire adlı film tüm kötü beklentilere karşın iyi notalar alıp gişede 140 milyon dolar hasılat yapınca, üçüncü film için de çalışmalar başladı. Yunanlarla Pers İmparatorluğu arasındaki savaşı anlatan filmin üçüncüsü yıllar süren çatışmanın sonucunu anlatacak. 300: Rise of An Empire ilk filmden 10 yıl önce başlayıp arka plandaki hikayeleri anlatıyor daha sonra da 300 Spartalı’nın final sahnesinden sonra yaşanan 1 yılı konu alıyordu.

300

Filmin yıldızı Sullivan Stapleton dev bir hikayenin sadece ufak kısmını seyircinin izlediğini söyledi. Yunanlar ve Persler arasında süren ve uzun yıllar süren savaşların devamını anlatacak üçüncü film için çalışmaların başladığını açıklayan Stapleton gösterim tarihi hakkında bir bilgi vermedi.