2020 Model Mercedes CLA Gözüktü

2 1

2020 model kompakt sedan, Mercedes CLA ilk kez görüntülendi. Otomobil, ağır kamuflajlı halde casus kameralara yakalandı. İşte ilk detaylar!

A Sınıfı Sedan CLA’yı Etkilemeyecek

4

Lüks sınıf otomobil üreticilerinin giriş seviyesi alternatifler sunma merakı artıyor. Alman üretici Mercedes’in 2019 için tasarladığı A sınıfı kompakt sedanın yanı sıra, CLA da yenilenmiş haliyle kullanıcı karşısına çıkmak için bekliyor. Sevilen seri, 2020 modeliyle ilk kez prototip halde görüntülendi. Kamuflajlanmış biçimde objektiflere takılan otomobilin detayları iyi şekilde gizlenmiş.

Otomobile şimdiden CLS’nin küçültülmüş versiyonu olarak bakabiliriz. Bu bağlamda ön tarafta Panamericana adı verilen ızgaranın, kamuflajın altında olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca müstakbel CLA’yı A serisi ile karşılaştırdığımızda daha eğimli ve alçak sütunların, dolayısıyla daha sportif bir görüntünün bizleri bekleyeceğini belirtebiliriz.

1

Alman şirket Amerika pazarındaki satışları için Meksika’da bir fabrikanın yapımına başladı. Yani CLA’nın Amerika’ya satışları bu fabrika üzerinden gerçekleşecek. Diğer ülkelere gidecek üretimlerse Çin’de ve Macaristan’da sürecek.

Fiyatı konuşmak için hala fazla erken olsa da ilk duyumlara göre otomobilin başlangıç fiyatı 33 bin dolar olacak. Ayrıca Mercedes, yeni CLA ve A sınıfı sedanın yanı sıra GLB SUV ve elektrikli konsept EQA için de çalışmalarını sürdürüyor.

Mercedes 2017’de 2.3 Milyon Otomobil Sattı