YouTube Konusunda Kritik Karar

YouTube Konusunda Kritik Karar

YouTube’a erişimin engellemesi yönünde daha önce alınan kararın yok hükmünde olduğuna karar verildi ama YouTube henüz erişime açılmış değil.

Son günlerde hem basının hem de sosyal medyanın gündemini en çok meşgul eden konuların başında YouTube’a erişimin engellemesi geliyor. Siteye erişim yasağının ne kadar süreceği tartışılmaya devam ederken, bugün konuyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Bugün öğlen saatlerinde YouTube’un açıldığına dair haberler sosyal medyada yayılmaya başladı ama birçok kullanıcı siteye hala ulaşamadığından şikayetçiydi.

YouTube_DG

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın resmi sitesinde, YouTube’a yönelik koruma tedbirinin hala yürürlükte olduğu görünmekte. Ancak bugün Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alınan yeni karar, sitenin tekrar erişime açılması için oldukça umut verici.

27 Mart tarihinde Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararla erişimi engellenen YouTube’un Türkiye’deki temsilcisi Gönenç Gürkaynak, önce Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınan karara, ardından bugün de Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alınan karara itiraz etti. Gürkaynak’ın bu itirazları sonrası hem Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi hem de Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi, daha önce alınan kararın yok hükmünde olduğuna karar verdi. Ancak verilen bu kararın ardından site henüz erişime açılmış değil. Çünkü bu kararın yürürlüğe girmesi ve YouTube’a erişim yasağının kaldırılması için, öncelikle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na kararın iletilmesi gerekiyor.

Microsoft Windows XP’ye Veda Etti