Yeni iPad Pro 9.7’nin işlemcisi daha yavaş!

iPad Pro 9.7 işlemci

Apple 21 Mart tarihinde düzenlediği etkinlikte iPad Pro 9.7 isimli yeni tabletini duyurdu. Daha küçük ekranlı iPad Pro’nun işlemcisinin daha yavaş olduğu da ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl 12.9 inçlik dev ekranıyla duyurulan Apple iPad Pro modeli, dün yeni bir versiyon ile karşımıza çıktı. iPad Air 3 olarak beklenen tablet, iPad Pro ismiyle duyuruldu. Modellerin karıştırılmaması için iPad Pro 9.7 için anıldığını hatırlatalım.

iPad Pro 9.7 işlemcisi neden daha yavaş?

Öncelikle henüz iPad Pro 9.7 satışa çıkmadığı için işlemci frekansını bilmek mümkün değil. Ancak Apple, cihazın içerisinde ilk iPad Pro’da kullanılan Apple A9X yongası olduğunu söylemişti. Bu yongayla ilgili olarak yapılan bir karşılaştırmada, işlemcide hız farkı olduğu ortaya çıktı.

Aşağıdaki görselde Apple A9X işlemcisinin, Apple A7 ile olan karşılaştırmasını görebilirsiniz. Sol tarafta 12.9 inçlik iPad Pro için verilen değerler ile sağ tarafta 9.7 inçlik iPad Pro için veriler değerler farklı.

Apple, bir tarafta A9X işlemcisinin, işlem gücü tarafında A7’ye oranla 2.5 kat, grafik tarafında ise 5 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Diğer tarafta ise yine aynı Apple A7 ile olan karşılaştırmada işlem gücü olarak 2.4 kat, grafik gücü olarak 4.3 katlık bir fark olduğu belirtilmiş.

Aynı yonganın kullanılıp, farklı frekanslardaki çalıştırılmasının birkaç sebebi var. Tüm sebepler iPad Pro 9.7’nin daha küçük bir gövde ve daha küçük bir pil ile gelmesiyle ilişkili.

Apple, iPad Pro 9.7 modelinde daha uzun pil ömrü sunmak ve daha az ısınması için işlem gücünde bir kısıtlamaya gitmiş olabilir. Henüz resmi bir açıklama veya detaylı hız testleri mevcut değil.

iPad Pro 9.7 işlemci

iPhone SE kamera örnekleri – Galeri