Facebook yapay zeka patronu, sürekli Terminator görselleri kullanılmasından bıktı

Yann LeCun

vFacebook’un yapay zeka bölümünün başındaki isim olan Yann LeCun, geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi ve özellikle yapay zeka haberlerinde kullanılan “Terminator” görsellerinden sıkılmaya başladığını dile getirdi.

Biliyorsunuz, birçok firma yapay zeka üzerine çalışmalar yapıyor. Sanal asistanlar ve şu an kapasitesi sınırlı robotları bir kenara bırakırsak, gelecekte yapay zeka unsurunun çok daha akıllı olacağı ve bu sebeple insanların yapmakta olduğu birçok mesleği devralacağı düşünülüyor. Hatta Stephen Hawking de yapay zekanın insanlığın sonunu getirebilecek unsurlardan biri olduğunu dile getirmişti.

Biz de bu fotoğrafı koyalım bari. Aşk dolu bir Terminator...
Biz de bu fotoğrafı koyalım bari. Aşk dolu bir Terminator…

Peki gerçekten de korkmamız gerekiyor mu? The Verge’de yer verilen bilgilere göre, aslına bakarsanız kısa ve orta vadede büyük bir tehlike görünmüyor. En azından Yann LeCun öyle düşünüyor. LeCun, şu an uğraşılan yapay zeka projelerinin daha yolun başında olduğunu, bir bebeğin kapasitesine dahi ulaşılması için daha çok fazla zamanın olduğunu söylüyor. Tabii ki risklerin de olduğunu ekleyen LeCun, fakat bu risklerin bir Terminator senaryosu yaratabilecek düzeyde olmadığını bildiriyor.

Ve böylelikle sürekli yapay zeka haberlerinde kullanılan Terminator görsellerinden de söz ediyor. LeCun, daha önce çıkan yapay zeka haberlerinde sürekli Terminator görsellerinin kullanıldığını belirterek bunun okuyucuları olumsuz olarak etkilediğini düşünüyor. Yani bir bakıma haber ya da makaleyi hazırlayan kişiler de olumsuz bir tablonun oluşmasında pay sahibi. Neyse ki son yıllarda Terminator görsellerinin kullanımının azaldığını söyleyen Lecun, bunun da ileriye yönelik iyi bir şey olduğunu ekliyor.

LG mobil bölümü 3. çeyrekte toparlandı