Xiaomi MIUI 13 hakkında yepyeni detaylar geldi: Android 12 bekleyenler üzülecek

Xiaomi MIUI 13 geliyor! İşte detaylar

Xiaomi MIUI 13 hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Xiaomi kullanıcıları uzun bir süredir bu güncellemeyi bekliyordu. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilenlere birlikte göz atalım.

Güncelleme konusunda en başarılı şirketlerden birisinin Xiaomi olduğunu söyleyebiliriz. Neredeyse tüm cihazlarına en yeni güncellemeyi getirmeye çalışan şirket, büyük takdir topladı. Bu aralar MIUI 12.5 güncellemesi tüm cihazlara dağıtılmaya çalışılıyor. Şimdilik belirli modellere gönderildi.

Güncelleme konusunda oldukça hızlı davranan şirket, bugünlerde MIUI 13 müjdesi verdi. Yeni arayüz sayesinde çok daha sade ve hoş bir tasarım kullanıcıları selamlayacak. Fakat Android ile ilgili bilinmesi gereken Önemli bir detay var.

Xiaomi MIUI 13 hakkında yeni Android detayı

En yeni güncelleme Ağustos ayında kullanıcılara sunulacak. Yeni arayüz ilk etapta Çin’deki kullanıcılara sunulacak. Hemen sonrasında küresel diğer cihazlara bu güncellemenin sunulması bekleniyor. Muhtemelen birkaç ay içerisinde kullanıcıların önemli bir bölümüne dağıtılmış olacak.

Xiaomi MIUI 13 hakkında

Bu yeni arayüz güncellemesi Android 12 işletim sistemini temel almayacak. Onun yerine Android 11 platformu temel olarak kullanılacak. Bildiğiniz üzere Android yeni işletim sistemi hazır değil. Beta süreci devam eden bu işletim sistemi için sonbahar ayı gösteriliyor.

MIUI 13 alacak olan modeller açıklandı

Xiaomi tarafından geliştirilen bu yeni güncelleme Mi Mix 4 ve Mi 11 Ultra gibi cihazlara gelecek. Yani şimdilik daha çok üst segmentlere bu tür güncellemelerin sunulacağı ifade ediliyor. Zamanla diğer cihazlara da bu güncellemenin gelme ihtimali yüksek. Peki siz Xiaomi MIUI 13 ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.